Geçtiğimiz günlerde kendi yazılımı olan BB OS’tan vazgeçmediklerinin açıklamasını yapsalarda Androide geçmeyeceklerinide söylemediler, yani bu dedikoduları yalanlamadılar.

Kanadalı Akıllı Telefon üreticisi BlackBerry, eski günleri geri getirmek için epeyce çaba sarf ediyor. Eski satışını bir türlü tutturamayan BlackBerry, Android yazılıma geçme ihtimali olabilir.

Geçtiğimiz günlerde kendi yazılımı olan BB OS’tan vazgeçmediklerinin açıklamasını yapsalarda Androide geçmeyeceklerinide söylemediler, yani bu dedikoduları yalanlamadılar.  Uygulamaların giderek daha büyük kazanması, ‘büyük ekran-dokunmatik klavye’ tasarımının ‘küçük ekran-fiziksel klavye’ tasarımına galip gelmesi ve en önemlisi de BB’yi rakiplerinden ayıran en büyük özellik olan kurumsal çözümlerin diğer platformlar tarafından da hayata geçirilmesi ile birlikte çöküş sürecine giren BB’nin durumu toparlamak için yaptığı -tasarımsal olsun, sistemsel olsun- hiçbir yenilik de işe yaramadı.

resized

Bu verilere bakacak olursak BlackBerry’nin Adnroid yazılımı kullanmaktan başka bir şansı olmadığını diyebiliriz, ya üretimi durduracak yada radikal kararlar alma yönüne gidecek. ilerleyen zamanlarda daha net bir açıklama olacağını tahmin ediyoruz, zaten bu yönde’de veriler olduğunu’da görebiliyoruz..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz