GIF, web sayfalarında animasyonlu görüntü oluşturmaya yarayan bir sistemdir ancak bu sistemde görüntü kalitesi biraz düşüktür.

Bing 2009 yılında hizmete giren bir arama motoru ancak eskiden de farklı adlarla hizmet vermekteydi MSN Search, Live Search gibi. Microsoft’un hazırladığı bu arama motoru alışkanları değiştirme sloganı ile hizmete girmişti. Bing çok farlı dil seçenekleri sunması ile de Google’a rakip olduğunu kanıtlıyor, 58 dilde sunduğu hizmet takdire şayan. Ayrıca arama motoru ana sayfasında hergün değişen arka resim uygulaması kullanıcılarının beğenileri arasında.

Steve Ballmer isimli Microsoft yetkilisi Bing’in ilk hizmete girdiği dönemlerde ikinci bir arama motoruna ihtiyaç duyulmadığını ve Bing’in de bir arama motoru olmadığını söyleyerek Bing’in bir karar verme motoru olduğunu söylemişti. O günlerden bu güne popüler bir seviyeye çıkmayı başaran site animasyonlu GIF uygulaması ile de popülaritesini arttırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Arama motorları içerisinde Google’dan sonra ilk sıralarda yer alan Bing geçtiğimiz günlerde de sözcükler aracılığıyla yapılan aramaların yerine emojiler aracılığıyla da arama yapabilme özelliği sunmuştu, emojiler kısaca yüz ifadeleri olarak biliniyor. Birçok görsel arama seçeneği sunan Bing bu uygulama ile bir ilke imza atacak ve bu alanda öncü site olacak gibi görünüyor. Örneğin İkinci Dünya Savaşı’nı arama kısmını girerek seçeneklerden Animasyonlu GİF sekmesini seçen kişiler savaşın animasyonlu halini görebilecek.

Ülkemizde de popüler arama motorlarından olan Bing bu uygulamasını Türk halkına da sunuyor. Animasyonlu GİF üzerinde bir müddet fare imleci tutulduktan sonra kısa bir animatif görüntü sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz