Bugün, kurum içi Bilinçdışı Önyargı eğitimimizi Küresel Çeşitlilik ve İçerme eğitim web sitemizde herkesin erişimine açtığımızı duyurmaktan mutluyum. Bugüne kadar 100 bini aşkın Microsoft çalışanı bu eğitimi tamamladı. Şimdi, Microsoft bünyesinde olsun veya olmasın, dünyanın diğer bölgelerinde çalışan herkes kaynaşma alanındaki bireysel çabasını geliştirmek amacıyla bu eğitimi alabilir.

Tamamen interaktif, düşünmeye teşvik eden senaryo ve videolar ile bilgi kontrolünü içeren bu eğitim, şimdi yedi farklı dilde sunuluyor: İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, basitleştirilmiş Çince, Korece ve Japonca. Bu eğitimi alanlar, bilinçdışı önyargıyı anlama ve tanımanın yeni yollarını, bu önyargının başkalarında bulunduğunu nasıl fark edileceğini ve var olduğu durumlarda nasıl düzeltileceğini öğreniyorlar.

Sürekli öğrenmek ve kendimizi geliştirmek adına, eğitimin bundan sonraki sürümlerini geliştirip iyileştirebilmemiz için eğitimi alan herkes bize geribildirim vermeye özendiriliyor.

Bilinçdışı önyargıyı önlemek için birlikte çalışırsak, insanların olumlu fark yaratma yetkinliğine sahip oldukları, farklılıkları yenilikleri engelleyen değil, artırıp hızlandıran bir olgu olarak gördüğü bir dünya yaratabiliriz.

eDers hakkında: Bilinçdışı Önyargı

Tüm Microsoft’luların oluşturduğu ortak güçten yararlanmak için önyargılarımızı öğrenmeye, davranışlarımızı değiştirmeye açığız. Bilinçdışı önyargı eğitimini bütün çalışanlarımız için geliştirmemizin nedeni budur.

Bu önemli konuda daha fazla ortak kaynak sağlamaya katkıda bulunmak amacıyla bu eğitimi Microsoft dışında da paylaşıyoruz. Hepimiz bilinçdışı önyargıyı önlemeye yönelik çaba göstererek insanların etkileyici işler yapacak yetkinliğe sahip olduğu bir dünyanın yaratılmasına yardımcı olabiliriz.

 

Kaynak Haber: http://blog.microsoft.com.tr/?p=35401

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz