teknolojisende.com ÖZEL Donanım Haberi

Günümüzde yaygınlaşan kompakt ürünlere kıyasla bilgisayar toplamanın geçmişte kaldığına inananlar var. Fakat durum hiç de öyle değil. Hala masaüstü rahatlığından vazgeçemeyenler, gelişen teknolojiden de faydalanarak yeni kombinler üretiyor.

Notebook, tablet, akıllı telefon gibi son dönem teknolojilerinin günümüz kullanıcılarını ele geçirdiğini düşünenler aceleci davranıyor olabilirler. Yeni ürünlerde bulunan inceltilmiş ekranlar, dokunmatik özellikleri, taşınabilirlik gibi unsurlar masaüstü bilgisayarları tarihe gömecek gibi görünseler de aslında tüm bu özellikler masaüstü parçalarında da bulunabiliyor.

Kullanıcılar istedikleri son teknoloji özelliği barındıran donanımları bir araya getirerek özgürce tasarımı ve performansında söz sahibi olduğu bir bilgisayar oluşturabilir. Peki bunu yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bilgisayar toplama isteyen kişilerin ilk dikkat etmeleri gereken şeyin gerekli tüm parçaların bir listesini yapmaları gerektiği belirtiliyor. Bilgisayarın performansını belirleyecek olan kasa ve onun içerisindeki parçaların seçiminde ise mini ITX’lerin kullanılmaması tavsiye ediliyor. Görüntü olarak küçük bir kasa isteyenlerin işine yarayabilir fakat anakartının küçüklüğü ve belli ekran kartlarını destekliyor oluşu kullanım özgürlüğünü daraltıyor.

İlk vadede düzenlenmesi gereksiz gibi görünen bilgisayar kabloları sonradan karışmaması için plastik kablo kelepçeleriyle bağlanmalı. Sata diski için güç kabloları bağlanmalı. Bilgisayarı HDMI bağlantısı ile televizyon gibi büyük ekranlara bağlamak isterseniz VGA kablosuna ihtiyacınız olacak. Elinizin altında bulunması iyi fikir.

Bilgisayarı ne amaçla kullanacağınızı belirledikten ve iyi bir kasa ile anakart seçtikten sonra gerekli performansı verecek ürünleri bir araya getirmeniz yeterli olacak, geri kalanı bilgisayar yapacaktır. Sizin nasıl bir ekran, kasa, klavye modeli istediğinizi seçmeniz ve bilgisayarınızı kullanırken ihtiyacınız olabilecek küçük ek parçaları yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz