Bilim insanlarının bulduğu yöntem ile artık bilgisayarları beynimize bağlayabilecekler

Bilim insanlarının bulduğu yöntem ile artık bilgisayarları beynimize bağlayabilecekler. Bilim insanlarını implant sayesinde beynimizi bilgisayara bağlayıp, zihnimize bilgi depolanabileceğini ve beynimizi bilgisayara implant ile bağlayabileceklerini buldular.

İnsan bedeninin reddetmeyeceği maddelerden yapılan ağ şeklindeki implantı beyne bir şırınga aracılığıyla aşılamanın mümkün olacağı ortaya çıktı.

Bir şırınga vasıtasıyla beyin dokusuna verilen zararı en aza indirerek yapılacak bu yeni tedavi yönteminde oldukça küçük implant örgü, çok ince metal çizgilerden oluşacak. Esnek implant kıvrılarak bir şırınga ile beyne yerleştirilecek. Zihinsel hastalıkları gidermeyi ve hafıza kaybını yok etmeyi amaçlayan bu tedavide bilgi aktarma ve bilgi depolama sistemlerinin de geliştirilmesinin yanı sıra tedavinin uygulanmaya başlanmasının ardından 15 sene içerisinde beynin internete bağlanmasını sağlamak da amaçlanıyor.

Bilim insanları bu yöntemle 15 yıl içerisinde zihinsel hastalıkları iyileştirmenin mümkün olabileceğini, hatta sağlam insanlara da bilgi depolanabileceğine inanıyor.

Ajans haberleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz