Avrupa birliği'nin parlamento Başkanı (Ap) Martin Schulz T.C Başkakanı Profesör Ahmet Davutoğlunu Telefon ile aradı A.Parlamentosu başkanı Martin Schulz 1915 olayları ilgili Parlamento kararı alınırken ben orda yoktum. Türkiye'nin verdiği tepkiyi anlıyorum açıklamalarında bulundu.

Avrupa birliği’nin parlamento Başkanı (Ap) Martin Schulz T.C Başkakanı  Profesör Ahmet Davutoğlunu Telefon ile aradı A.Parlamentosu başkanı Martin Schulz 1915 olayları ilgili Parlamento kararı alınırken ben orda yoktum. Türkiye’nin verdiği tepkiyi anlıyorum açıklamalarında bulundu.

Başbakanlık kaynaklarına göre Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu aradı ve, “Türkiye’nin bu konuya yaklaşımını bildiğini bu nedenle de verilen tepkiyi anladığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu da Schulz’a, tarihi siyasi amaçlarla çarpıtmaya çalışan çevrelerin bu girişiminin Türkiye-AB ilişkilerine zarar verebileceğini, Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşıya varılmasına dönük çabaları olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Davutoğlu, kararı redettiklerini bir kez de Avrupa Parlamento Başkanı Schulz bu görüşmede ifade etti, “Avrupalı ortaklarımız Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkıda bulunmak konusunda samimi ise Ermenistan ve diasporaya Türkiye ile diyaloğa girme çağrısında bulunmaları lazım gelir” dedi.

Başbakanlık kaynaklarına göre, Davutoğlu Schulz’la görüşmesinde, Avrupa Parlamentosu’nun aldığı bu mesnetsiz kararın, Türkiye ile Avrupa kurumları arasındaki işbirliğine zarar vereceğine vurgu yaptı.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz