Aselsan ile microsoft yeni adımlar atmaya devam ediyor, Release Manager for Visual Studio için iyileştirmeler yapılmaya başlandı.

Aselsan ile microsoft yeni adımlar atmaya devam ediyor, Release Manager for Visual Studio için iyileştirmeler yapılmaya başlandı.

Türkiye’nin bilişim gücü Microsoft, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarıyla çözüm ortaklığı gerçekleştirmeye devam ediyor. ASELSAN Bilgi Yönetim Direktörlüğü, Yazılım Geliştirme Test & Kalite süreçlerini ve Sürüm Yönetimi’ni Release Manager for Visual Studio ile iyileştirdi.

ASELSAN Bilgi Yönetim Direktörlüğü ve Microsoft Premier Servisi’nin ortak çalışmasıyla; kontrollü bir test, kalite ve canlı web sunucusu bulundurma süreçlerini Microsoft Team Foundation ortamıyla entegre etme imkânı oluşturuldu.

Neler yapıldı?

ASELSAN Bilgi Yönetim Direktörlüğü, yazılım geliştirme test & kalite süreçlerini ve sürüm yönetimini Release Manager for Visual Studio ile iyileştirdi. Release Manager ürünü kullanılarak, elektronik iş akışı ile geliştirilen yazılımların test ve kalite süreçlerinin ayrı sistemler üzerinde işletilerek canlı kullanıma alınması hedeflendi.

İhtiyaçlar için en uygunu!

Microsoft Premier Services için yapılan çalışmalarda, Microsoft Release Management Server’ın bu ihtiyaçlar için en uygun, hızlı ve basit çözüm olduğu analizlerle ortaya kondu.

Microsoft Team Foundation Server’ın kullanımıyla ISO 27001 isterlerine paralel, görevler ayrılığı prensibine uygun çalışma ortamı sağlandığını belirten ASELSAN Bilgi Yönetim Direktörü Fatih BİLGİ, “Bu iyileştirme ile, geliştirme paketlerinin canlı sistemlere taşınması için ileriye dönük otomatik planlama yapılabilir hale gelirken; canlı sistemlerde çalışan sürümlerin, kaynak kodları ile tutarlılığı da garanti altına alındı. Release Manager ürününün proje grupları tarafından kullanımı da başladı. Yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.” dedi.

ASELSAN ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Microsoft Savunma Sektörü Satış Yöneticisi Semih PUYAN, “Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarının milli imkânlarla karşılanması için faaliyetlerini sürdürmekte olan ASELSAN’a destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ürün, istenilen gereksinimleri karşılayabilecek benzer uygulamalar arasından en iyi çözüm olarak seçildi ve Microsoft Premier Servisi ile yapılan ortak çalışma sonucunda sürüm yönetimi süreci kısa sürede hayata geçirildi” dedi.

Kaynak: microsoft türkiye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz