ART de Neymiş?

ART de Neymiş?

Android 4.4 Kitkat ile hayatımıza giren ART, Android L’de standart hale gelecek. Bakalım ART neymiş.

Final sürümü yayınlanacak olan Android L’in ilk sürümden beri kullanılan Dalvik sanal makinesinden kurtarması en büyük artısı. Tabletiniz ya da akıllı telefonunuz için büyük bir değişiklik olan ART yani Android Run Time cihazınızın daha hızlı çalışmasına olanak sağlayacak.

Öncelikle Dalvik sanal makinesinden bahsetmek gerekir. Android işletim sistemi ilk sürümden itibaren Java sanal makinesi’nin Android’e odaklanmış hali olacak olan Dalvik sanal makinesi üzerinde çalışıyor. Bu husus uygulama geliştiriciler için kolaylık sağlayacak olsa da kullanıcılarının cihazlarını yoran ve uygulamaların yavaş açılmasına neden olan kötü denebilecek bir sistemdi.

ART’de işletim sistemine özel diller ile yarışacak. Koşma, çalışma, hızlanma zamanı olarak Türkçeleştireceğimiz sistem KitKat ve Nexus cihazlarda kullanıma sunuldu ve uygulamaların kodlarını Dalvik sanal makine’ye ihtiyaç duymadan cihazın içinde barınacak ve cihaz eskisinden çok daha hızlı çalışacak.

Tabii ki bu uygulamanın dezavantajları var. Bu yeni sistem en kötü yanı uygulamam boyutlarının artmasına neden olması. ART ile çalışan bir uygulama ve Dalvik’e oranla yaklaşık yüzde on daha fazla yer kaplıyor. Yani 200 mb uygulama 210 mb olarak yer kaplayacak. Bu nedenle akıllı telefonların hafızalarının ya da hafıza kartlarının artmasıyla bu detayı fark bile etmeyeceksiniz.

Kaynak: elecronicsweekly.com

ART de Neymiş?
ART de Neymiş?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz