Cupertino’da yapımı süren Apple’ın yeni yerleşkesi, yukarıdan bakıldığında uzay gemisini andırıyor. Yeni yerleşkenin inşaatı halen devam ediyor. Tasarımı sebebiyle “Uzay Gemisi” olarak adlandırılan yerleşkeye Apple “Campus 2” adını uygun görmüş. Binanın inşaatına yeni başlasalar da, Apple CEO’su Tim Cook binayı övmeye devam ediyor. New York’ta düzenlenen İklim Haftası’nda konuşma gerçekleştiren Tim, inşaatı devam eden genel merkezin dünyadaki en yeşil bina olacağını belirtiyor.

Apple, Campus 2 ile çevreye duyarlı olduğunu ön plana çıkarıyor. Şirket internet sitesinde çevreyle ilgili olan kısımları güncelledi. Campus 2’de kullanılacak enerjinin tamamen yenilenebilir enerji kaynakları tarafından üretileceğini belirten Apple şirketi, doğal havalandırma sisteminin de kullanılacağını söylüyor. 7 bin ağaç dikilmesi planlanan yerleşkeye, 300 elektrikli otomobil şarj istasyonu yapılacak. Apple şirketi, “Dünyanın En Yeşil Binası” unvanına sahip bir binayı genel merkez yapmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasının her geçen gün gelişme göstermesiyle birlikte yeşil alanlar tahrip edilmeye devam edilirken, Apple şirketi yeşil alana duyarlı bir alan oluşturarak bu noktaya önem çekmek istiyor. Çevrecilerin de desteğini arkasına alan Apple şirketi, çalışanlarını daha rahat ortam sunarak verimi en üst düzeyde sağlamayı amaçlıyor. İş veriminde en önemli hususun çalışan psikolojisi ve çalışma koşulları olduğunun farkında olan Apple, bu noktada hem işçilerini hem de kendisini düşünüyor.

Apple şirketinin çevreye faydalı işler gerçekleştirmesi gerçekten çok hoş. Biz de Apple şirketine bu konudaki hassasiyeti için teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki, Apple’ın gerçekleştirdiği bu uygulama diğer büyük şirketlere örnek olur ve devamı gelir. Teknolojinin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmak aslında bizim elimizde. Bu konuda Apple şirketinin yeni genel merkezine rakip olabilecek yeni yerleşkeler rakip firmalar tarafından yapılacaktır. Er ya da geç yeni bir teknoloji devinden bu adımı atmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu teknoloji devinin hangi şirket olacağını hep birlikte göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz