Kurulduğundan bu yana sürekli sıra dışı, mevcut kalıpların dışında tasarımlarla ürün üreten Apple firması şimdi yine çok konuşulacak bir ürün ile daha doğrusu ürününün bir modeli ile severleriyle buluşuyor. Firma yetkilileri kurucusu Steve Jobs’un ölümünden, çok fazla yenilik getiremediğinin farkında olsa gerek ki, garip bir girişimde bulundular, Dev iPad! Sahip olduğu 12,9 inç ekranıyla şimdiye kadar Mac haricinde ürettiği en büyük cihaz olacak. Bloomberg yayın kuruluşunun yapmış olduğu haber doğrultusunda Apple hala bu modeli için çalışmalarını yürütüyor.

Dev iPad ise en geç 2015 yılının Mart ayına kadar satışa çıkarılacakmış. Haberlerin doğru olma olasılığı yüksek çünkü Apple en yük karını ve gelirini önce iPhone sonra iPad modellerinden sağlıyor, yapacağı bu atakla hem piyasadaki yerini daha da sağlamlaştıracak hem de diğer çalışmaları için kaynak sağlayabilecek hatırı sayılır bir gelir elde edecektir.

Aynı kanallardan gelen bir başka haberde ise Apple şu anda fabrikalarında 9,7 inç ekran ebatlarında yeni bir klasik iPad modelini üretmeye başladı. Bu yeni üretilen cihazında yılbaşı civarlarında satışa çıkartılması bekleniyor.

Geçen sene iPad satışlarında Apple piyasanın %53’ünde hâkimiyet kurmuş iken bu sene bu rakam %36’ya kadar gerilemiş durumda. Daha da fazla kan kaybetmeden yeni bir model çıkararak müşterilerini tekrar kendisine bağlamak isteyen Apple firmasının bu yeni ürünü daha şimdiden çok konuşulmaya ve dört gözle beklenmeye başladı bile.

Apple markasının bu güne kadar hep küçük ekranlı teknolojik aletler çıkarmasının üzerine çıkan bu haberler birçok teknoloji severde merak uyandırdı. Dev ıpad fikri kimi teknoloji severde olumlu tepkiler oluşmasına yol açsa da, bazı teknoloji severler bu fikrin çok da mantıklı olmadığını, tabletin zaten taşınabilirliğinin ön planda tutulduğundan bahsetti.

Bu güne kadar büyük ekranlı cihazların çok ilgi görmediğini fark ettik, Samsung markasının çıkardığı 10.1 ekran genişliğine sahip tablet de hedeflenen satışa ulaşamadı. Ama Apple akıllı telefonlarda yaşadığı geç üretimi dev ekranlı tabletlerde yaşamak istemiyor, ve rakiplerine göre daha önde olmak istiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz