ABD’li teknoloji devi Apple’ın büyük yankı uyandıran akıllı saati Apple Watch’la ilgili ilk olumsuz geri bildirim geldi. Saatin takıldığı bölgede dövmesi olanlar, akıllı saatin kalp atış hızını okuyamadığı iddiasını ileri sürdü.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıkan problemin, Apple Watch’un tenle temasını engellemesi nedeniyle oluştuğu bildirildi.

Açık renk dövmelerde sorun yok

Özellikle siyah ve koyu tonlarda yapılan dövmelerin yanlış ölçüme yol açtığından şikayetçi olan kullanıcılar, sadece kalp atış hızında sapma olduğunu dile getirdi. Dokulu ve daha açık renkli dövmelerde herhangi bir sorunun yaşanmadığı kaydedildi.

Apple Watch kalp ritmini nasıl ölçüyor?

Apple Watch’un kalp atış hızını nasıl ölçtüğü incelendiğinde yaşanan problem kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Kan kırmızı olduğu için kırmızıyı yansıtırken, yeşili de emiyor. Apple Watch, kan akışını takip etmek için yeşil LED ışıklar ve ışığa duyarlı fotodiyotlar kullanıyor. Kalp attığı zaman hem bilekteki kan akışı hızlanıyor hem de yeşil ışık daha fazla emiliyor. Atışlar arasında ise bu hız düşüyor. Apple Watch LED ışıklarını bir dakika içinde onlarca kez yakıp söndürerek kullanıcının kalp atış hızını ölçebiliyor.

Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz