Android Silver, adını son zamanlarda çok duyduğumuz bir işletim sistemi sürümü. Özellikle Google I/O etkinliğinden önce adını çok daha sık duyduğumuz bu işletim sisteminin Nexus serisinin bitireceği bekleniyordu. Fakat Google’un çalışanlardan birinin iddia ettiği bir haber herkesi şaşırttı. Bazı teknik aksaklıklardan dolayı Android Silver projesinin askıya alındığı haberleri, bekleyenlerini merakla nedenini düşünmeye itti.

Bu proje her her üretici için kendi Nexus telefonunu üretmesini mümkün kılacak iken, Android ile çalışan tüm telefonların da artık güncelleştirmelerini Google üzerinden alacağı üzerinde çalışılıyordu. O yüzden Android Silver projesi tüm dikkatleri üzerine çekiyordu.

Android ile ilgili can sıkan bir takım özellikler bulunuyor. Android Silver’ın, bu durumları ortadan kaldırması bekleniyordu. Bu durumlar genel olarak yazılıma entegre olan durumlarla alakalı idi. Android Silver, bu durumu gerekli tüm yazılımların Google Play Store’den indirilmesini sağlayarak ve istenilen tüm uygulamayı kaldırabilme imkanı tanıyarak bu durumları ortadan kaldıracaktı. Özellikle Arayüzün indirilmesi bu sorunların çoğunu oratadan kaldırmaya yetecekti.

Peki, bu proje neden askıya alındı? Bu konu ile ilgili gelen bilgiler, Google’un Akıllı telefon şirketlerini bu konuda ikna zorluğu çektiği ile ilgili. Telefon şirketleri ikna olmadığı için Google bu projeyi şimdilik askıya aldı. Fakat ilerleyen günlerde bu projeyi başlatmak için gereken ikna çabaları tekrar kendisini gösterecek diye bir takım iddialar var. Android Silver için yapılan bu iknalar başarılı olur mu, olmaz mı bu bilemediğimiz ve kestiremediğimiz bir durum.

Android Silver, yenilikleri ve sunduğu fırsatları açısından aslında rüya kadar güzel bir proje. Özellikle Samsung telefonlarda artık Blinkfeed kullanımını kaldıracak olan bu proje, her kullanıcının kendi arayüzünü kendi seçebileceği bir fırsat sunuyor. Ayrıca Apple’ın tüm cihazlarında olduğu gibi, bu projede de işletim sistemine gelmiş olan bir yenilik, hemen tüm cihazlar tarafından otomatik güncelleşebilecek. Tüm bu nedenler bu projenin oldukça başarılı olacağının göstergesi. Fakat bu konu ile ilgili gelişmeler şimdilik askıya alındığı için başka bahara kaldı. Konu ile ilgili gelişmeleri takip ederek aktarmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz