Bunun nedenlerine gelecek olursak eğer akıllı telefonlarda bir uygulamayı kapattıktan sonra bu uygulamanın arka planda çalışıyor olmasıdır. Siz uygulamayı kapatmış olarak düşünürsünüz fakat uygulama halen arka planda aktif olarak çalışıyordur.

Şimdi sizlere bu konuyla ilgili güzel bir uygulamayı tanıtmak istiyoruz; bu uygulama arka planda aktifolarak çalışan uygulamaları uyku haline dönüştürüyor.

Android cihazlara root yapanların en çok sevdiği uygulamalardan biri olarak görünen Greenify, aslına bakarsanız eğer arka planda çalışan uygulamaları uyutup, uyandırmasıyla ünlü bir uygulama olarak bilinir.

Bu vesile ile 1 GB’lık RAM’e sahip bir cihaz bile, sadece gerektiğinde açılan uygulamalarla beraberstabil bir kullanım performansı sunabilir hale getiriyor bu uygulama.

Arka plandaki uygulamaları uykuya aldıktan sonra, tekrar çalıştırdığınızda, uygulamayı kapattıktan sonra özellikle ekran kilidi aktif olduğunda uygulama otomatik olarak kapatılabiliyorsa, kapatılabiliyor. Yoksa siz elle kapatmak durumunda kalıyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz