Android iOS’un Önüne Geçti

Android iOS’un Önüne Geçti

Mobil işletim sistemi Android, İOS’u geride bırakmayı başarabildi. Veriler geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri genelindeki kullanım oranlarını içermekte.

Android ve iOS rekabetinde yeni bir perde, gelen verilere göre Android Ağustos 2013 ile tamamlanan üç aylık dönemde Amerika genelinde yüzde 56.1 ile liderlikteydi. Bugün elimize ulaşan detaylara göre sistemin ABD’deki kullanım oranının bundan tam bir yıl sonra yani bu yıl iyice yükseldiği ortaya çıktı. Yüzde 63.3’ ulaşan rakam 7.5’lij bir artışa işaret ediyor.

iOS yüzde 7’lik düşüş yaşadı ve yüzde 30.1’e kadar düştü. Bu istatistiklerin iPhone 6 ve iPhone 6 Plus piyasaya sürülmeden önceki döneme ait olduğunu da hatırlatmak gerekir. Bilinenler gibi Apple, Android’e karşı elini güçlendirmek için 5.5’lik iPhone Plus’ı piyasaya sürdü.

Tabii ayrıca Microsoft’un işletim sistemi Windows Phone Amerika’da Ağustos ile biten dönemde sadece yüzde 4.7 pay aldı. Bu durum yine de geçen seneye oranla küçük de olsa bir yükselme gösterdiğinin kanıtı oldu.

Avrupa’da ise Android yüzde 3 pay artışı ile yüzde 75.8 oranla rekor bir değere ulaştı. iOS’un önceden sahip olduğu oran yüzde 62.2’lik paydı ve yüzde 13.6 oranla büyük bir gerileme yaşadı. Windows Phone’un Avrupa pazarındaki pazar payının ise yüzde 9.2 olduğu açıklandı.

Bu oranlar geçen senenin verileri bakalım bu yıl için veriler nasıl olacak?

Kaynak: ozguryazar.net

Android iOS’un Önüne Geçti
Android iOS’un Önüne Geçti

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz