Android sürümleri Temmuz ayı kullanım oranlarını Google açıklamıştır. Google’in yayınladığı son rapora göre Android 4.4 KitKat başladığı yükselişini sürdürmektedir.

Google’ın en güncel sürümü olan KitKat kullanım oranını oldukça arttırmıştır. Yüzde ile ifade etmek gerekirse % 20.9 seviyesine kadar KitKat kullanımı artmıştır.

Android 4.4 KitKat sürümünün dışında yükseliş gösteren başka bir sürüm ise 2.3 Gingerbread’tir. Pazar payını arttırma hususunda hayal kırıklığına uğramadan sürüm kullanım oranını % 13.6 ya yükseltmiştir. Eski kullanım oranı ise % 13.5’di.

Jelly Bean kullanımı hala çok yaygın görünmektedir. Fakat değerlerinde düşüş söz konusu olmuştur. Ice Cream Sandwich cephesinde de bir düşüş görülmektedir. Jelly Bean’in son kullanım oranı %54.2’dir. Bu oran yinede büyük bir başarı demektir. Çünkü Android platformunun hala yarısından fazlasına hakimdir. Ice Cream Sandwich oranı ise % 10.6 ya düşmüştür.

Android sürümlerden Froya ise konumunu korumaktadır. Froya kullanımında herhangi bir düşüş ya da artış yaşanmamıştır. Geçen ay sahip olduğu oranı aynen korumaktadır.

4.4 KİTKAT
4.4 KİTKAT

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz