Amerikada çok kullanılan Amazon E-Kitap servisi sayfa başı telif edeme kararı aldı. Bu kararı ile kitap yerine Amazon E-Kitap servisi'ne uğramamız çevre konusunda daha duyarlı olabileceğiz.

Amerikada çok kullanılan Amazon E-Kitap servisi sayfa başı telif edeme kararı aldı. Bu kararı ile kitap yerine Amazon E-Kitap servisi’ne uğramamız çevre konusunda daha duyarlı olabileceğiz.

Kindle cihazları üzerinden rahat bir şekilde kitap okumayı mümkün hale getiren Amazon, hem yer kaplama konusunda tasarruf etmemizi hem de seyahat anında yanımızdaki kitapların ağırlık yapmaması gibi konularda büyük bir kolaylık sağlamakta. ABD’de sıkça tercih edilen bu servis, ödeme sistemini değiştirdi.

Yapılan açıklama göre, artık satın alınan e-kitapların okunma sayısına göre telif ücreti ödenecek. Yani Amazon, indirdiğimiz kitabın okunan sayfası kadar yazara para ödemiş olacak. Bu durum, başlangıçta mantığa uygun bir karar gibi gözükebilir. Özellikle yazarların daha kaliteli ve daha uzun içerik üretmelerine teşvik konusunda böyle bir telif sisteminin yaygınlaşması daha iyi gibi duruyor.

Yazarlar, okuyucu sıkmadan ve kişiyi kitaba bağlayacak şekilde hikayeler üretmeye çalışacak. Fakat okunan sayfa sayısı, kitaplarda kullanılan görsel metaryelleri arttırabilir. Sayfalarda bilgiden daha çok illüstrasyon çalışmaları görebiliriz. Bu tip içerikleri sayfa olarak kabul edecek olan Amazon, yazı boyutunun büyütülmesi ile elde edilen uzunluğa ise dikkat edecek.

1 Temmuz itibariyle hayata geçeceği söylenen sistemin başlangıçta tüm kitaplara uygulanmayacağı belirtildi. Mağazada bulunan e-kitapların sadece bir bölümü, telif sistemine göre ücretlendirilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz