Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinin Tröglitz’da bir Mülteci yurdu kundaklandı, Bu yurda 40 mülteci yerleştirme planları olan kaymakam ölüm ile tehdit edildiğini açıkladı.

N-TV haber kanalına konuşan Tröglitz Kaymakamı Ulrich, Neonazilerden ölümle tehdit edildiği e-postalar aldığını ifade etti. Ulrich, e-postalarda, mültecilerin Tröglitz’e yerleştirilmesi girişiminden vazgeçilmesinin talep edildiğini söyledi. Saksonya-Anhalt İçişleri Bakanı Holger Stahlknecht, Ulrich’e polis koruması tahsis edildiğini açıkladı.

Hafta sonu yanan yurt binasına mayıs ayında 40 mültecinin yerleştirilmesi planlanıyordu. Polisin kundaklama şüphesiyle soruşturma başlattığı bildirilmişti. Bağımsız Belediye Başkanı Markus Nierth de dört hafta önce aşırı sağcıların tehditleri üzerine istifa etmişti.

Nierth, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, olayın kundaklama olduğunu savunmuştu. Nierth, binanın kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle mültecilere kendi imkanlarıyla 150 metrekarelik başka bir yer sunacağını belirtmişti.

Editörden Yorum: Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinin Tröglitz’de olan bu olay yeni bir olay değil, Almanya’da yıllardır bu sorun var ve bize insanlık dersi veren Almanya kendi ülkesindeki ırkçılığın önüne bir türlü geçemiyor. Almanya Şansölyesi bence kendi yarasına baksın bize insanlık’tan bahsetmesin..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz