Milyonlarca Mobil Akıllı Telefon kullanıcılarına (BTK)'dan uyarı geldi, Akıllı Telefon olanların bu uyarıları dikkate alması gerekiyor.

Milyonlarca Mobil Akıllı Telefon kullanıcılarına (BTK)‘dan uyarı geldi, Akıllı Telefon olanların bu uyarıları dikkate alması gerekiyor.

Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), açıklamalarda bulundu. Güvenlik ile ilgili olan açıklamalar ise şöyle: Öncelikli olarak, güvenlik ayarlarını değiştirmemeli ve telefonunuza kilit kodu, pin kodu koymanız gerekir.

Telefonunuza yükleyeceğiniz verilerin, güvenli yerlerden olmasına dikkat etmelisiniz. Akıllı telefonunuza gelen güncellemeleri atlamamalısınız. Telefonunuzun ulaşım alanlarına (Wi-Fi) şifreleri zor bir şekilde kod koymalısınız.

Telefonunuza, dışarıdan müdahale ile ulaşılabilirliği kapatmalısınız.
Ülkemizde 2014 yılı verilerine göre yaklaşık olarak 60 milyon akıllı cihaz vardı. Bu sayının bu yıl itibari ile daha fazla olduğu düşünülmekte.

Bunu göz önüne aldığımızda, akıllı cihazların kullanımında dikkatli olmanın öneminin artıyor. Bu konudaki düşüncelerinizi bizim ile paylaşmalısınız, düşünceleriniz bizim için değerlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz