Teknolojik cihazlarda “akıllı” ibaresinin kullanılmasına yavaş yavaş alışıyorduk ki geçtiğimiz IFA teknoloji fuarında çok somut bir şekilde görme şansı edindiğimiz akıllı saatler çıktı karşımıza. Sokakta geçen, teknolojiden bihaber birine sorduğumuz zaman aldığımız tepki değişmiyor. Önce saatine bakıyor, sonra yüzümüze, akıllı saat mi olurmuş diyor. Kendine göre haklı aslında insanlar. Yıllardır akrep yelkovan ve standart alarmdan oluşan saatlerden sonra birden böyle bir atılım olmasını kimse beklemiyordu.

Ama burada bir yeri düzeltmek gerekiyor, çünkü smart watch olarak lanse edilen bu ürünler aslında uzun geçmişli bir alt yapıya sahip. Özellikle de Zen Watch bu noktada atmış olduğu adımlar ile akıllı saat sektörünün lideri olmayı başarmış durumda. Dünyanın diğer dev teknoloji markalarının da destekleriyle her geçen gün büyüyen bu sektör yakında akıllı telefonlar gibi herkesin kullanımına sunulacak kadar yaygın olacak, bu durum çok net bir şekilde görünüyor.

Öyleyse biz şimdiden bu kullanıma ayna olalım ve yazımızın başında verdiğimiz örneğe, yani akıllı saat nedir sorusuna kendimizce cevap verelim. Akıllı saat, temel olarak nano teknoloji bazlı çalışan, belki de cihazlardaki akıllı ifadesini en çok hakeden modellerden birisi. Çünkü şu ana kadar bildiğimiz saat olgusunu baştan başa değiştiriyor, her şeyi sil baştan ele alıyor.

Android telefonlarla bağlantı kurup aracı yazılımı telefonumuza indirdiğimiz zaman tüm hakimiyet artık elimizde. Bu program ile saatimize birden farklı bir görünüme sokmak oldukça kolay. Üstelik sadece bu da değil, kalp ritminizi ölçen ve buna alışan akıllı saatiniz bu ritmi hissetmediği zaman daha önceden belirlediğiniz bir numarayı arıyor.

Bir örnek verelim, diyelim 65 olan kalp ritminiz geçirdiğiniz bir rahatsızlıkla yavaşladı, 40 bandına geriledi. Bu durumda sadık akıllı saatimiz hemen ambulansı arayıp gerekli mesajı verebiliyor. Evet, inanması zor ama gerçekten böyle bir teknolojiyle karşı karşıyayız. Üstelik bu durum buzdağının sadece görünen yüzü, bir de diğer kişiselleştirme özellikleri var ki onlar hayranlığımızı daha da arttıracak seviyede. Deneyimlemeden, bu kullanım hazzına varmadan yorum yapmak gerçekten de çok zor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz