Çin’in dev arama motoru Baidu, yıllık teknoloji konferansında tüketici odaklı dijital kulaklık için bir prototip yayımladı.

Google‘a rakip olacak model, akıllı telefon kamerasının nesneleri tanımasına izin veriyor.
BaiduEye adındaki mobil uygulama, dijital kulaklık ve kamera ile, alanı içerisindeki öğeleri ses ve görüntü olarak analiz edebiliyor.
Aynı zamanda kamera önünde parmak ile çizilen nesneleri de tanımlıyor.BaiduEye, şarjın uzun süre kullanılmasını da sağlayıcı özellikte.Baidu Uluslararası İletişim Müdürü Kaiser Kuo, şu an için görüntü tanıma yeteneklerinin, sınırlı nesnelerde olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca cihaz, sezgisel modda geliştirildi. Kötü niyetli aramaları, görüntü ve ses tonunu kullanarak ayırt edebiliyor ve işlemi gerçekleştirmiyor.

Bu uygulamanın alışverişlerde benzersiz yarar sağlayacağı düşünülüyor. Bazı şirketlerle e- ticaret anlaşmaları yaptığı biliniyor.

IndoorAtlas Ltd. kullanıcıların kapalı alışveriş merkezlerinde yönlerini bulmaları için BaiduEye‘yi kullanacak.

BaiduEye, oldukça zarif ve basit olarak tasarlandı. Gözlüğün konforu ve hafifliği  ile onu taktığınızı unutacaksınız.

Baidu, prototipin son sürüm olmayacağını, bu alanda kendilerini geliştireceklerini ve satışının henüz yapılmadığını, ancak satışı yapılırken rakipleri gibi uçuk fiyatlar kullanmayacaklarının garantisini verdi.

Daha önce akıllı çubukları ile bilinen Baidu, bu projesi ile de Google Glass‘a rakip oldu.

Kaynak: businessinsider

baidu
Baidueye cihazının tanıtımı yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz