Emniyet müdürlüğü istihbarat dairesi'nin yayınladığı ve tüm illererin emniyet müdürlüklerine dağımı yapılan yazıda reyhanlı sardırganları ve suriye bağlantısı olan kişilerin yeni eylemlere hazırlandıklarını belirtti.

Emniyet müdürlüğü istihbarat dairesi’nin yayınladığı ve tüm illerin emniyet müdürlüklerine dağımı yapılan yazıda reyhanlı sardırganları ve suriye bağlantısı olan kişilerin yeni eylemlere hazırlandıklarını belirtti.

Bilgi notunda biri Hakkâri’den diğeri de Suriye’den çalınan 2 arabanın Suriye sınırındaki illerde keşif yaptığı ve bomba yüklenen birden fazla arabanın da Suriye tarafında hazır beklediğini ifade edildi.

81 ilin emniyetine gönderilen yazıda, bombalı eylemlerin Suriye sınırdaki illerde ve büyük şehirlerde yapılabileceği uyarısı’da yer aldı.

Bu Uyarıya konu olan ilk araç şubatta, Hakkâri Şemdinli’ye bağlı Derecik’te çalınmıştı. Şahap Kaya’ya ait 25 FR 860 plakalı bu aracın ardından, aynı ayın içinde Halepli Muhammet Hicazi’ye ait ve bir yıl önce Rakka ile Humus arasında IŞİD militanlarınca gasp edilen 543996 Suriye plakalı aracın Gaziantep’te görüldüğü ve plakanın Şam 438882 olarak değiştirildiği ihbar edildi.

İhbarı yapılan araçtaki şahıslardan birinin 25-30 yaşlarında, teni beyaz, şapkalı, uzun siyah paltolu, diğerinin de 40-45 yaşlarında, teni esmer, spor giyimli ve sakalsız olduğu bilgisi’de eklendi. İhbarın ardından özellikle bölgedeki iller ve büyükşehirler olası bir bombalama eylemi için uyarıldı.

81-ile-istihbarattan-bombali-saldiri-uyarisi-yolladi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz