3D Beton Baskısı Teknolojisi Sayesinde Haftalar İçinde Binalar İnşa Edilebilecek

Gün geçtikçe teknoloji her alanda gelişmeye ve kullanım kolaylığı sağlamaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Loughborough Üniversitesi tarafından ticaretleştirme amaçlı geliştirilen 3D beton baskı teknolojisi.

Bir günde 10 ev sloganıyla Çinli bir şirketin başlattığı raporun ardından mimarlarında yüksek potansiyel gördüğü bu ürün gelecekte çok fazla kullanılacağa benziyor. Ayrıca yakın zamanda İngiltere’nin Loughborough Üniversitesi, bu teknolojiyi daha kullanılır hale getirmek için Skanska ve mimarlık firması Foster + Partners ile birlikte anlaştıklarını duyurdu. İnşaat ve Yapı Mühendislik firması Loughborough Okulunda bulunan araştırmacılar bu işin ticaretini geliştirme amaçlı tam yedi yıldır çalışmakta olup, bu beton baskıları daha hızlı üretebilmek için kızak ve robotik sistemli makineler geliştirdiler. Bu makine çok hassas şekilde birleştirilebilir bina bileşenleri katmanları oluşturup çimento karışımına hassas şekiller vererek istenilen yapı elemanını oluşturabiliyor. Bu 3D yazıcısı mantığında çalışan cihaz hazır bina üretiminde bütün parçaların konumlarını hesaplayarak üretimini yapabiliyor.

Bu 3D teknoloji ürünü kolaylıkla taşınabilme özelliği sayesinde mobil adını hak etmektedir. Bu ürünle inşaat sektörü oldukça büyük bir adım atarak yeni bir çağa geçecek. Potansiyel olarak verim üstüne verim katan bu 3D beton baskısı sayesinde haftalar hatta saatler içinde karmaşık denilebilecek yapılar bile kolayca inşa edilebilecekler.

3D Beton Baskısı Teknolojisi Sayesinde Haftalar İçinde Binalar İnşa Edilebilecek
3D Beton Baskısı Teknolojisi Sayesinde Haftalar İçinde Binalar İnşa Edilebilecek

Kaynak:gizmo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz