Çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgisi her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle bilgisayar çağı olarak adlandırdığımız çağımızda çocukların teknolojik araçlara daha kolay erişebildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Şuan yetişkin sayılan kişilerin çocukluk döneminde televizyon sayısı bile sınırlıyken şimdiki çocukların elinden bilgisayarlar, tabletler ve akıllı cep telefonları düşmüyor.

Teknoloji konusunda daha çok imkâna sahip olmaya başlayan çocukların bazıları kendilerini bu tip konularda geliştirebiliyor. İşte karşınızda onlardan biri olan Avusturyalı Ben Pasternak. Henüz 15 yaşında olan ve Sydney’de ailesiyle beraber yaşayan Ben Pasternak, rekor sayıda indirilen bir oyunu kodlama başarısı gösterdi. Impossible Rush isimli oyunun kodlamasını yapan 15 yaşındaki deha çocuk, bu oyunun fikrini Austin Vallaskey adlı sanal arkadaşıyla beraber yürüttü.

Sosyal medyada oyunun ilk halini gören Carlos Fajardo isimli bir teknoloji uzmanı, çocuklara sadece 200 $ ödeyerek oyunun bütün haklarını kendi üzerine aldı. Oyunun tüm haklarını aldıktan sonra mobil marketlerde sunmaya başlayan Fajardo, 1,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 300.000 indirme sayısına ulaşmış. Ben Pasternak, bu rakamları gördükten sonra elbette oyunu sattığına pişman oluyor.

15 yaşında rekor kıran bir oyunun yapımcısı olma başarısı gösteren Ben Pasternak, şimdi ise yeni bir proje üzerinde çalışmakta. Sosyal medya profillerine gelen uyarıları bir tek uygulama altında toplamayı hedefleyen ‘’One’’ isimli bir çalışmada boy gösteren Ben Pasternak’ ın ileride çok büyük bir kod uzmanı olması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz