YOUTUBE’DAN YENİ ÖZELLİK GELDİ

YouTube’un gizli ve karanlık modu var (Dark Mode) ve siteye daha sinematik bir his vermekte. Bu özellik yalnızca Chrome üzerinden kullanılabiliniyor ve Chrome’un geliştirici araçlarına el atmanız gerekmekte. Yapmanız gereken ise, küçük bir kod eklemek. Dark Mode aktifleştirmesi sadece 1 dakika sürüyor.

Google, kullanıcıların Dark Mode olarak adlandırılan koyu bir temaya geçmesine olanak tanıyan YouTube video akış platformunda şu anda karanlık bir Dark Mode deneniyor.
İnternet sitelerinin çoğunluğu beyaz temalar kullanırken, gittikçe artan, popüler olma yolunda Dark Mode‘da kullananlarda artış oluyor. Ayrıca kullanıcılar, kullanıcı stillerini kullanarak web sitelerini tek tek stil ayarlayabiliyor. YouTube için, sitenin renk şemasını daha karanlık bir düzeye çeviren onlarca stil indirebiliyorsunuz.

Not: YouTube’un Karanlık Modu (Dark Mode) deneme kapsamında tutuyor. Bu, Google’ın bu özellikten vazgeçip, geri çekmesi olasılığı olduğu anlamına geliyor.

DARK MODE NASIL AKTİFLEŞTİRİLİR?

  1.  Chrome’un en yeni sürümünü (sürüm 57 veya sonrasını) kullandığınızdan emin olun.
  2.  Chrome’u açın, YouTube‘a gidin ve hesabınıza girin.
  3.  Bir Mac’te Command-Option-I’e, Windows’ta ise Ctrl-Shift-I’ye basarak Chrome’un Geliştirici Araçları panelini açın.
  4.  Chrome pencerenizin sağ tarafında açılan panelde Konsol sekmesini tıklayın.
  5.  Bu kod satırını kopyalayıp yapıştırın: document.cookie = “VISITOR_INFO1_LIVE = fPQ4jCL6EiE”
  6.  Geliştirici Araçları panelini kapatın ve YouTube‘u yenileyin.
  7. Sağ üstteki profil simgesini tıkladığınızda Karanlık Mod için bir çizgi de dahil olmak üzere daha kapsamlı bir menü göreceksiniz. Tıklayın ve Karanlık Modu Etkinleştirmek için geçiş tuşunu tıklayın.

Ve sonra Enter tuşuna basın.

Ne yazık ki, Chrome’u her başlatışınızda Reaktif Karanlık Moda (Dark Mode) geçmeniz gerekecek. Umarım Google, gece geç saatlerde YouTube‘a bakarken gözlerinizi biraz daha rahatlatacak bu özelliği kısa süre içinde resmi hale getirir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz