YENİ NESİL DDR5 RAM YOLDA

Herkes DDR3 bellekten DDR4 belleğe geçti ancak ortak Elektronik Aygıtlar Mühendislik Konseyi (JEDEC) DDR5‘e bakmayı durdurmadı. Bellek standartları konsorsiyumu daha fazla bant genişliği ve daha iyi güç verimliliği sunacak resmi bir DDR5 spesifikasyonu üzerinde çalışmakta olduğunu açıkladı.

DDR4 ile karşılaştırıldığında, yeni bellek standardı, gelişmiş kanal verimliliği ile birlikte bant genişliği ve yoğunluğu iki katına çıkaracak.

JEDEC, “Bu geliştirmeler, sunucu ve eski platformlar için daha kullanıcı dostu bir arayüz ile birlikte, geniş bir uygulama yelpazesinde yüksek performans ve gelişmiş güç yönetimi sağlayacak” dedi.

DDR4 belleği kullanan bir Kaby Lake veya Ryzen sistemine geçtiyseniz endişelenmeyin, kısa sürede tarz dışı kalmayacak. JEDEC, gelecek yıl bir ara kadar DDR5 standardını yayınlamayacak. Ürün, resmi olduktan sonra, donanım üreticilerinin platformlarında kullanmaları biraz zaman alacak.

Grup ayrıca, NVDIMM-P adı verilen bellek modülleri için yeni nesil NVDIMM standardı üzerinde çalışıyor. NVDIMM modülleri uçucu değildir, yani güç kaybı veya sistem çökmesi sonrasında içeriğini korurlar.

JEDEC Yönetim Kurulu Başkanı Mian Quddus: “Artan sunucu performansı gereksinimleri, daha ileri teknolojilere olan ihtiyacı da beraberinde getiriyor ve DDR5 ve yeni nesil kalıcı NVDIMM-P modülleri gibi yeni nesil belleklerin standardizasyonu bu ihtiyaçları karşılamak için çok önemli olacak” dedi.

Quddus, her iki standarttaki çalışmaların hızla ilerlediğini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz