Mazda MX – 5

 

Paris Auto Show yaklaşıyor ve birbirinden yeni modellerin ön tanıtımı yapılıyor. Yeni kasa Mazda Mx – 5 ile de bu sayede tanışabildik.

Güncel tasarım anlayışı Kodo felsefesi nedeniyle şekillenen yeni model Mazda MX – 5 çok farklı bir tasarıma sahip ev ayrıca efsane roadster kasasının ruhunu da korumuş. En iyi şekilde spor otomobil şeklinin verildiği araçtaki far yapısı yeni model Mazda’ları temsil ediyor. Led gündüz farları da sis farlarının yerinde konum almış ve ortaya şahane bir görüntü çıkmış. Mazda MX- 5 konsept otomobilleri bile kıskandıracak nitelikte tasarlanmış. Aracın boyutlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmamış.

Mazda MX –5’in eski modelleri sadelikten yanaydı. Şimdiki MX – 5’te ise sadelikte eser kalmamış. Aracın artık daha şık ve iyi bir tasarıma sahip kokpit bölümü bulunuyor.  Arka konsol ve konsol alanına baktığımızda da yeni model dolu bir donanım ile karşımıza gelecek. Araca söyle bir incelediğimizde aslında Audi’ye çok fazla benzediğini fark ediyoruz. Kokpit kısmının ortasında bulunan dokunmatik renkli ekran, orta konsoldaki yerleşim ve klima hava çıkışlarının çerçeveleri oldukça Audi’nin A3 modeline benziyor.

MX- 5 hakkında çok bilgi verilmedi sadece 195 / 50 R16 lastikleri olacak ve 16 inç jantla geleceği söylendi. Bunun dışındaki diğer açıklama da ise altı ileri  manuel şanzımanın yeni araçta yer alacağı belirtildi.

Mazda MX – 5
Mazda MX – 5
Paylaş
Önceki İçerikYeni Kasa Fortwo ve Forfour Resmi Olarak Tanıtıldı
Sonraki İçerikYeni Volkswagen Scirocco Teknik Detayları
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz