Günümüzde pek çok araba sürücüsünün ne söylediğini anlayabilme yeteneğine sahip. Ancak bu durum yine de büyük zorluklar yaratmakta. Zira bazen bir emir verebilmek amacıyla aynı cümleyi defalarca tekrarlamamız gerekiyor.

Gelecek hakkında açıklamalar yapan ses tanıma sistemleri üreticisi bir firma olan Nuance yetkilisi Charlie Ortiz şu sözleri kullandı;

“Yakın gelecekte dialog kurulabileceğini öngörüyoruz. İsterseniz Latin jazz müziği dinlemek istediğinizi söyleyebilecek isterseniz de aracınızın önerilerine kulak verebileceksiniz.”

Bu şekilde araç içerisinde pek çok şeyi daha “doğal” yöntemler ile gerçekleştirmek de mümkün olacak. Charlie Ortiz’in de belirttiği gibi araçta bulunan navigasyon sistemine açık adresi vermek zorunluluğu yerine sadece restoranın adını söylemek ya da çevresindeki yapıları söyleyerek tarif etmek mümkün olacak.

Ancak elbette bu teknoloji bir anda piyasada yer alacak bir teknoloji değil. Zira pek çok avantajı bulunduğu gibi bazı dezavantajları da bulunmakta. Örneğin karışık emirler vermek olayı bir çıkmaza kadar sürükleyebilir. Ayrıca bu durumun yolculuk sırasında olduğu düşünüldüğünde sürücünün dikkatinin dağılmaması küçük bir ihtimal. Ancak yine de bu tarz teknolojinin birkaç yıl içerisinde de araçlarda yerini alacağı söyleniyor. Haberin gerçek kaynağına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

technologyreview.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz