Windows 10 gizliliği oldukça tartışmalı bir konudur. Kısmen bu, Windows 10’un Cortana gibi bulut tabanlı özelliklerle entegre olması ve konumunuzu belirleme gibi mobil cihazlardan etkilenen özelliklere sahip olması nedeniyle geçerlidir. Ardından teşhis verilerini hazırlamak ve daha iyi reklam hedeflemesi için bilgi toplamak gibi Microsoft’un daha tartışılabilir hedefleri var.

Windows 10’un önceki sürümlerinde, gizliliği yönetmek delice bir işlemdi. Ayarlar, işletim sisteminin ve web’in her yerinde dağılmıştı.

Gizlilik, son zamanlarda yayınlanan Creators Güncellemesinde daha iyi değil, ancak Microsoft, kullanıcının Microsoft Hesabıyla ilgili web tabanlı gizlilik bilgilerini konsolide etti. Buna ek olarak, PC’deki gizlilik ayarları biraz daha faydalı oldu.

Kullanıcıların Windows 10’un önceki sürümünden bir yükseltme sırasında gördükleri veya İşletim Sistemi’ni ilk kez yükledikleri Creators Güncellemesi gizlilik kontrol panelini zaten kapsamış durumda. Bu makalede, Kullanıcıların Creators Güncellemesinde günlük olarak göreceği gizlilik ayarlarını tartışacağız.

Microsoft Hesap kontrol paneli

Microsoft Hesap, Online Gizlilik Ayarları

Microsoft, Ocak ayında web tabanlı bir gizlilik paneli yayınladı. Bununla birlikte, yerleşik olan bu web sayfasına daha doğrudan bağlantılar olduğundan, kullanıcılar Creators Güncellemesi’ni direk görebilecek.

Çevrimiçi gizlilik panosuna erişmek için account.microsoft.com/privacy adresine gidin ve giriş yapın. Bu bölümdeki en kullanışlı bölümlerden biri, tek bir tıklamayla konum etkinliğini temizleme olanağıdır. Konum bölümüne gidin ve sağ taraftaki Konum etkinliğini temizle düğmesini bulun.

Creators Güncellemesindeki Ayarlar uygulamasının Gizlilik bölümü.

Creators Güncellemesindeki Ayarlar uygulamasındaki Gizlilik bölümündeki değişiklikler çoğunlukla zordur. Konum, kamera, mikrofon, yeni görevler özelliği ve diğerleri de dahil olmak üzere tüm gizlilik kategorilerinde dolaşmak için sol tarafta gezinme bölmesi var.

Daha fazla bilgi edinmek tıklandığında, her ayar için bir açıklama ile Microsoft’un çevrimiçi gizlilik sayfalarına gidersiniz. Örneğin, Windows 10’un genel gizlilik ayarlarının açıklaması budur.

Çeşitli Gizlilik ayarları ekranlarında birçok yeni bağlantı bulabilirsiniz. Örneğin, konum etkinliğine ilişkin yukarıda belirtilen bağlantı, Ayarlar> Gizlilik> Konum‘un alt kısmında da bulunur ve bulutta depolanan Konum bilgilerimi yönet etiketlidir.

Arka plan uygulamaları gizlilik ayarları artık çok amaçlı bir kapatma düğmesi sunuyor.

Ayarlar uygulamasının yeni Gizlilik bölümüne ek olarak, Arka Plan uygulamaları bölümünün artık çok amaçlı bir “kapalı” düğmesi olması da dikkat çekiyor. Daha önce, kullanıcılar her uygulamanın arka plan sürecini birer birer kapatmak zorunda kalmıştı.

Temel ve Tam teşhis verileri

Creators Güncelleştirmesiyle yapılan son önemli değişiklik, Microsoft’un topladığı tanılama verileri hakkında daha şeffaf olmasından kaynaklanıyor. Varsayılan bilgi miktarı dolu ve bu seviyenin sizin için Gizlilik ayarlarının Geri Bildirim ve teşhis bölümünde seçildiğini göreceksiniz.

Microsoft’a en azından küçük bir veri göndermek zorundasınız, ancak artık Temel ve Tam toplama düzeylerini seçebileceksiniz.

Elbette Temel seviyeyi seçebilirsiniz. Her ikisinden de vazgeçemezsiniz- Microsoft’a en azından küçük bir veri göndermelisiniz.

Temel ve Tam veriler hakkında daha fazla bilgi için, toplanan temel tanı verilerini listeleyen makaleyle başlayın ve ardından tam tanı toplama işlemini açıklayan makaleye geçin. Bu bilgiler Microsoft’un Technet web sitesinde çevrimiçi olarak saklanır. uyarı: Bu makaleler kapsamlı ve oldukça teknik olabilir.

Creators Güncelleştirmesi, Windows 7’de gizliliğin nasıl çalıştığı konusunda önemli değişikliklere gitmedi. Ne var peki?; daha şeffaf, erişmesi ve anlaması daha kolay gizlilik bilgileri mevcut.

Bu makale ve diğer Teknoloji Sende içeriği hakkında yorum yapmak için, Facebook sayfamızı veya Twitter özet akışımızı ziyaret edin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz