Windows 10 Creators Güncellemesi 11 Nisan’da Kullanıcılara Sunulacak

Microsoft’un Windows 10 sistemine yönelik önemli  güncellemesi, 3 boyutlu çizim araçları, oyun yayıncılık özellikleri ve web taramasını yönetimi daha iyi sunacak. Güncelleme 11 Nisan’da tüketicilere ve işletmelere sunulmaya başlanacak.

Microsoft, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Creators Update‘i tüm dünyada yaklaşık 400 milyon Windows 10 cihazına zamanla yayacağını söyledi.  Belli bir güncelleme planlaması olmaması rağmen muhtemeleni, güncellemeyi ilk alacak olan cihazlar, Windows 10 yüklü cihazlar olacak.

Güncellemeyi aldıktan sonra kontrol etmeniz gereken 4 şey!

Website Karmaşası

Gün boyunca, muhtemelen çeşitli işleriniz için web tarayıcınızı kullanıyorsunuz. Bir gezi için araştırma yapıyor, haberleri kontrol ediyor, facebook üzerinde dolanıyor, banka hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz.. Tüm web sitelerini aynı anda açmak, hantal bir hal alabilir. Windows 10’un Kenar tarayıcısı artık sol üst köşede,  grup web sitesi ayırmak için küçük bir simge içerecek. Diyelim ki bir çalışma projesindeki son başvuru tarihi hızla yaklaşıyor. Antalya kaçamağınız için web sitesi sekmelerini temizlemek için düğmeye basmanız yeterli olacak. Seyahat planlamaya dönmeye hazır olduğunuzda, bir kenara göndermiş olduğunuz sekmeler, tekrardan simgeye basarak geri getirebileceksiniz. Birden fazla grubu bir kenara koyabilirsiniz; En yeni olanlar üstte görünür. İşler zorlaştığında, birkaç hafta önce ayırdığınız iş arama sitelerini kontrol etmek için aşağı doğru ilerleyebileceksiniz.

3D paint

1985 yılında Windows 1.0 ile birlikte gelen bir grafik uygulaması olan Paint, büyük bir yenileme geçiriyor. Artık 3 boyutlu çizimler oluşturabileceksiniz.

Üstteki küp simgesine basarak programı başlatacaksınız. Sıfırdan 3 boyutlu görüntüler oluşturabilir veya silindir, balık veya kişi gibi bir nesne seçebileceksiniz. Remix adı verilen 3 boyutlu bir çevrimiçi topluluğun ek modellerini edinebilecek ve orada yaratıcı eserlerinizi paylaşabileceksiniz. Küpün sağındaki simgeye dokunarak göz gibi çıkartmalar ekleyebileceksiniz. 3 boyutlu görüntüler, 3 boyutlu yazıcılar ve print hizmetleri ile yaratılmaktadır.

Oyun Modu

Oyun modu bilgisayarı oyun için optimize etmektedir. Diğer görevler arka planda çalışmaya devam edecek ancak sistem kaynakları bundan etkilenmeyecek. Oyun modu varsayılan olarak açık olacak; Sistem genelindeki oyun ayarları için yeni merkezi bir konumla oyunu kapatabileceksiniz.(tek tek oyunların kendi ayarlarına sahip olabilirsiniz).
Windows 10, geçen yıl Microsoft’un satın aldığı Beam adlı yayıncılık hizmeti de bulunacak. Daha önce, canlı oyun oynama akışını paylaşmak için oyuncular Beam’yi veya rakip bir hizmeti ayrı ayrı kurmalı ve etkinleştirmeliydi.

Diğer Güncellemeler

Creators Update, yalnızca Windows 10’un 2015’te piyasaya sürülmesinden bu yana yapılan ikinci önemli güncellemeyse de, Microsoft bu yol boyunca daha küçük güncellemeler de yayınladı. Genellikle bilgisayarı yeniden başlatma gerektirmekteler ve önemli bir toplantının başlaması gibi uygun olmayan zamanlarda gelebilirler. Windows 10‘un Ana sürümüne sahip kullanıcılar güncellemeleri ertelemek için herhangi bir seçeneğe sahip değildi.
Microsoft,  tüm kullanıcılara üç gün güncelleme erteleme özelliği vereceğini söyledi. Bu, sonsuza dek güncellemelerden kaçınabileceğiniz anlamına gelmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz