WHATSAPP’TAN PUAN HİLESİ!

Akıllı telefon mesaj ve görüntülü arama uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını mutlu edebilmek için bir hayli yenilik sunma gayretinde. Ancak uygulama, son getirdiği hikayeler güncelleştirmesi ile birçok kullanıcının tepkisini de almıştı. Bunun üzerine de geçen hafta patlak veren güvenlik açığı ile sonuçlanan hezeyanla birlikte, uygulamaya olan güvende epeyi sarsılmış gibi görünmekte.

Bahsi geçen olayın somut kanıtları ise, Google Play Store‘da görülüyor. 1,2 kullanıcı’nın kullandığı uygulama olan WhatsApp’ın, Google Play Store’da değerlendirmesinde bir miktar azalma meydana geldi. Daha önce 4.4 olan değerlendirmesi 22 ocak ile 21 mart arasındaki süreçte yaklaşık 1 puan gerileyerek 3.4 puana geriledi. Karşı rakiplerin altında ezilmek istemeyen uygulama ise, bu sorunu aşmak için bir hileye başvurdu. Son zamanlarda Google Play Store’da WhatsApp uygulamasının altına ”Mükemmel” , ”Çok iyi Uygulama” gibi yorumların yapılması da dikkat çekti. Popüler uygulamanın altına yapılan bu ilginç yorumlar, kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Bahsi geçen iddia doğru ise, WhatsApp kullanıcılarının ne kadarının gerçek, ne kadarının sahte hesap olduğu gizemini korumakta. Ancak tahminler, tahminden daha fazla bir sahte hesabın varlığı üzerine yoğunlaştı.

Tüm bu iddialar karşısında, kullanıcılar WhatsApp’tan resmi bir açıklama bekledi. Ve sonunda WhatsApp’tan gelen resmi açıklamada, firma iddiaları yalanlayarak yapılmış olan iddiaları kınadı. WhatsApp yaptığı açıklamada “1,2 milyar kullanıcıya vermiş olduğumuz uygulama hizmetini elimizden geldiğince daha mükemmel hale getirmek için çok zaman harcayıp çok fazla çabalamaktayız. Bizim  sahte değerlendirmelere, yorumlara ve hesaplara ihtiyacımız yok. Ortada bir problem olduğu açık ve bu konuda Google ile iletişime geçtik. Yaşanan problemin kaynağı hakkında bir bilgimiz yok.Sorunu bulmak için çabalıyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz