Aylardır üzerinde arge yapılan ve sürekli çalışılan yeni özellik şifreleme sistemini uygulamaya sokanWhatsAppuçtan uca şifreleme yöntemi ile artık mesajların gönderen ve alan kişi arasında şifreli iletimini sağlamış olacak.

Bu yeni güvenlik özelliği ile Whatsapp günümüz online mesajlaşma platformları arasından en güvenli uygulama olarak karşımıza çıkacak. Mavi Tık  özelliği ile uzun bir süre boyunca gündeme kalmayı başaran WhatsApp, bu yeni güvenlik özelliği ile güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkartmış olacak. Mesajlarınızın, fotoğraflarınızın, videolarınızın, belgelerinizin yada aramalarınızı şifreleyen bu yeni güvenlik önlemi ile beraber gönderilerinizin yanlış mecralara yada üçüncü kişilere düşmesini engellenmiş oluyor.

Şifreli olarak saklanan bu mesajları WhatsApp, mecbur kalsa bile söz konusu şifreyi kaldıramıyor ve bu şifreyi açıp mesajı dahi okuyamıyor. Bunu yapmak için gerekli özel anahtarın sadece mesajı gönderen ile mesaj alanın elinde olduğunu belirtmektedir.

Whatsapp-levelOtomatik bir şekilde yapılan bu şifreleme ile birlikte WhatsApp, gönderilen bu mesajları sunucularında tutmadığını söylüyor. Ayrıca bu mesajları tutsa bile uçtan uca şifreleme sayesinde WhatsApp ya da herhangi başka kişinin bunu okuyamayacağını belirtiyor. WhatsApp ile Open Whisper Systems’in 6 aydır üzerinde çalıştıklarını ve bu yeni güvenlik önlemi olan uçtan uca şifrelemeyi kullanmak için uygulamanın en güncel sürümünü kullanmanız gerekiyor.

Güncelleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz