Uber şu an zor zamanlar yaşıyor. Gerçekten de, ünlü bir gezinti şirketiyle ilgili yeni bir dava veya skandal hakkında bir şeyler duymadan tam bir hafta bile geçemeyeceğimiz gözüküyor. Taksicilerin büyük tepkisine neden olan Uber uygulaması, taksici derneklerinin birçoğu tarafından yapılan şikayet sonucudna Roma’da bulunan bir mahkeme tarafından kullanılması men edildi.

Reuters’den bir rapora göre, bir hakim Uber‘in faaliyetlerini ve hatta İtalya’daki hizmetlerini tanıtmasını yasaklamıştır. Taksi dernekleri konsorsiyumunun ülkede ilk kez getirdiği bir davaya tepki gösteren hakim, mevcut Uber hizmetleri uygulamasının “haksız rekabet oluşturduğunu” söyledi.

Bir mahkeme belgesinde mahkeme, Uber‘ın Black, Lux, Suv, X, XL, Select ve Van telefon uygulamalarını kullanılamayacağını ve İtalya’daki hizmetlerini tanıtamayacağını veya reklamını yapamayacağını söyledi.

İtalyan Corriere Della Sera’nın bir raporuna göre, Uber‘in kararına cevap vermesi için 10 gün var ve ardından yasağa karşı iki aylık bir süre verilecek. İkinci bir yargıç ilk kararı onaylarsa, Uber etkin bir şekilde ülkeden men edilecek. Uber bu yasağı reddetmeye çalışırsa, şirket operasyonel olarak kalmaya devam ettiği her gün için 10.600 dolar cezası ödeyecek.
Uber’in İtalyan bölümü, kapsamlı yasağın “şok” ettiğini ve itirazda bulunmayı planladığını söyledi. Ayrıca, ters yöndeki kararın “25 yaşındaki bir yasaya dayanıyor” olduğu ve İtalyan hükümetinin “geçmişe demirlediğini, ayrıcalıklı kazançları korumak isteyip istemediğine karar vermesi gerekiyor” ya da Yeni teknolojilerden italyanlara fayda sağlamaya çalışmak isteyip istemediğine karar vermesi gerektiğini” de sözlerine ekledi .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz