Özellikle anlık mesajlaşma uygulamalarının ortaya çıkması ile pek çok insan klavye kullanımına alışmaya başladı. Ancak bazı telefonlarda klavyeler İngilizce dili dışında seçenek sunmuyor ya da diğer dillerde verimli bir kullanım sağlamıyor. Bu alanda Türk kullanıcıların bir ihtiyacının olduğu gayet açık bir gerçekti. Türk Telekom bu pazardaki başlığı fark etmiş olacak ki “milli” klavye hamlesi ile karşımıza çıktı.

Android ve iOs işletim sistemlerine yönelik olarak tasarlanan bu klavye uygulaması Türk Telekom tarafından düzenlenen bir etkinlikte duyurulmuş oldu. Bir klavyeden daha fazla özelliğe sahip olan Tambu; hareketli çıkartmalar, GIF, tema, arka plan, çeviri ve atasözleri gibi pek çok ekstra özellik sunuyor. Peki bu klavye neden “milli” sıfatını hak ediyor? Çünkü Türkçe kelimeler için çok daha kolay bir deneyim sunan F klavye seçeneği Tambu’da yer alıyor.

Uygulama şu an AppStore ve Google Play Store’da ücretsiz olarak hizmete sunulmuş durumda. Eşsiz bir klavye deneyimi için mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz