Gerçek zamanlı arayan kimliğini ve spam korumasını sunan bir uygulama olan Truecaller için son iki yıl, bir rollercoaster yolculuğu gibi geçiyor.

Bir yandan, sekiz yıllık hizmet gelişmekte olan pazarlarda güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor ve aynı zamanda küresel çapta insanlar çekme planları yapıyor.

Öte yandan, Truecaller’ı bu kadar popüler kılan bazı özellikler, şimdi iPhone ve Android akıllı telefonlara birlikte sunulacak

Öyleyse İsveç şirketi piyasada hayatta kalmak için ne yapıyor? Çoğunlukla ortaklıklar..

Truecaller, Google ile, Hindistan’ın dev ICICI Bankası ve en büyük operatörü Airtel’in amiral gemisine daha çok işlevsellik getirmesi ve daha fazla telefonda hizmet vermesi konusunda anlaşma imzaladığını açıkladı.

Feature Mobile’da Truecaller

Şirket bugün ”Truecaller, Hindistan’daki Airtel şebekesindeki tüm Feature Mobile kullanıcılarına gelecek” şeklinde açıklama yaptı. “Airtel Truecaller ID” isimli bu özellik internet bağlantısı olmadan çalışacak.

Feature Mobile kullanıcıları, bir çağrı almadan birkaç saniye önce bir “flash” kart görürler, Truecaller’daki İletişim Direktörü Kim Fai Kok, yayın öncesi bir brifingde Mashable’a  konunun detayını açıkladı.

Feature Mobile, Batı pazarlarından hızla kaybolurken Hindistan’da hala çok popüler. Pazarlama araştırması firması Counterpoint’e göre geçen yıl 148 milyon Feature Mobile Hindistan’a gönderildi.

Google ile ortaklık

Truecaller, Google Duo video arama seçeneğini Truecaller uygulamasında bütünleştirecek olan Google ile stratejik bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Truecaller, yüksek kaliteli görüşme servisi uygulaması olan Google Duo’nun, Truecaller uygulamasına eklenmesine yönelik bir ortak çalışmanın yürütüldüğünü açıkladı. Global çapta yaklaşık 250 milyon’u geçkin kullanıcısı olan Truecaller, arayan kişinin kimlik bilgilerini gösterme ile spam karşıtı uygulamasına bu sayede, önemli bir iletişim özelliği de eklenmiş olacak.

ICICI Bank ile ortaklık

Truecaller, Hindistan’ın demonetizasyon dalgasında yolculuk yapmaya çalışırken, uygulamayı kullanan kullanıcıların artık arkadaşlarına para aktarmasına izin verdiğini söyledi. Bu özellik, ICICI Bank hesabına sahip olan veya UPI tabanlı ödemeler  için kullanılabilinecek.

Şirkete bu özelliğin nasıl işlediğini sorduk ve Kim, şirketin platformunu bir “kepçe” ya da aracı bir cüzdan olarak kullanmayı düşünmediklerini aktardı. (Paytm’u düşünün). Bunun yerine şirket, parayı alıcının hesabına anında göndermek için IMPS protokolünü kullanıyor. Kullanıcılar, bu seçeneği bugün Android’den ve Truecaller’ın iOS uygulamasından görebilecekler.

Çanlar ve ıslıklar

Fai Kok, şirketin İsveçli bir başka uygulamadan Truemessenger‘in bazı özelliklerini amiral gemisi uygulamasına getirdiğini de sözlerine ekledi. Truecaller uygulaması tüm metin mesajlarına da ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte, şirketin yöneticisi, Truemessenger uygulamasını emekli etmeye niyetli olup olmadığı hakkında bilgi vermedi

İkincisi ise, Truecaller kullanıcılarının önceden belirlenmiş mesajlardan birisini hızlı bir şekilde seçip arkadaşlarına gönderebilecekleri “flash message”  adındaki bir özellik. Bu özellikle birlikte, Trueaceller kullanıcıları, konumunu gösteren ya da kullanıcıların anlık olan durumlarını gösteren bazı hazır mesajlar da gönderme hakkın tanıyacak. (Örneğin: Meşgulüm,Sinemadayım,Evdeyim vs)

Gelecek aylarda Truecaller, kullanıcılara özel mesajlar gönderme olanağı sağlayacağını da belirtti.

Şirketin Android için Truecaller uygulaması da yenileniyor. IOS uygulamasına gelince, şirket geçtiğimiz günlerde iPhone’larda spam olmayan aramalar için gerçek zamanlı arayan kimliğini sunan, geçici çözüm bulduğunu söyledi. Ancak bu özellik sınırlı kapasitede çalışıyor.

Şirket, tüm arayanlar için gerçek zamanlı kimliği, Apple’ın şu anda iOS’ta izin verdiği bir şey olmadığını söyledi. Bununla birlikte, arayan tarafın Truecaller uygulaması telefona yüklendiyse (Android, iOS veya Windows Phone), iOS’daki alıcı bilgileri görebilmekte..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz