FIND MY PHONE ÖZELLİĞİ HIRSIZI YAKALATTI

Koca bir çölde yıllık olarak yapılan içerisi insanlarla dolup taşmış müzik festivalinde ilk günde telefonunuzu kaybettiğinizi hayal edin. Bu yılki Coachella festivalinde, bazı telefon hırsızlığı kurbanları, Find My Phone özelliği sayesinde, telefonlarını hızlıca geri alabildi.
Indio polisi, bir New Yorklu adamın, sırt çantasında 100’den fazla cep telefonuyla Cuma günü Coachella’da tutuklandığını söyledi. 36 yaşındaki Reinaldo De Jesus Henao, çalınan mülk suçlamaları yüzünden büyük hırsızlıkla yüz yüze kaldı.

Polis, birkaç kişinin telefonlarının eksik olduğunu fark etmesiyle ve “Find My Phone” özelliğini etkinleştirdiğinde suç çılgınlığı keşfedildiğini söyledi. Bu sinyaller kurbanlarını özellik sayesinde Henao’ya götürdü.

Güvenlik görevlileri zanlıyı gözaltına aldı ve Indio polisi geldiğinde Henao’nun sırt çantasında 100’den fazla telefon buldu. Bazı telefonlar o günün veya önceki zamanın kurbanlarına iade edildi.

Dan Marshall, Indio polisiyle telefonların çoğunun Sahara Çadırının yakınındaki konserlerden alındığını ve Apple ve Android cihazlarının bir karışımı olduklarını söyledi. Müşterilerin “Find My Phone” uygulamasının iPhone veya Android sürümünü kullanıp kullanmadıklarından emin değildi. Ortak yönleri, çalınan telefonların birçoğunun büyük ekranlı “phablets” telefonlar olmasıydı.

Yaklaşık olarak, 90.000 ila 125.000 arasında Coachella Vadisi Müzik ve Sanat Festivali’ne katıldığı söylendi. Onlarca grubun eşlik edeceği festivalde Lady Gaga ve Kendrick Lamar’ın birlikte sahneye çıkması bekleniyordu.

SERBEST BIRAKILDI

Telefon hırsızlığına gelince, telefonlar sahiplerine geri verilirken, New York’lu 36 yaşındaki Reinaldo De Jesus Henao, büyük telefon hırsızlığı şüphesiyle tutuklanmıştı. CBS Local 2’ye göre, tutukluğu karşılığında 10.000 dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Polis hırsızlık olaylarına karşın, insanların daha tedbirli olmalarını isteyerek, hırsızlığa karşı alınan güvenlik önlemlerinin daha da sıklaştırılacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz