Bundan böyle SQL Server, hem Windows Server hem de Linux’ta, kurum içinde ve bulutta tutarlı bir veri platformu sağlayacak. Temel ilişkisel veritabanı yeteneklerini bugün ön izlemeye açıyoruz, 2017 ortalarında da kullanıma sunacağız.

SQL Server, Linux üzerinde müşterilere veri çözümlerinde daha fazla esneklik sağlayacak. İş kritik performans, endüstri lideri sahip olma maliyeti, sınıfının en iyisi güvenlik, müşterilerin kurum içi ve buluttaki verilerine düşük maliyetle erişimlerini mümkün kılan Stretch Veri Tabanı gibi karma bulut yenilikleri; hepsi bir arada ve yerleşik.

IDC’nin kurumsal altyapıdan sorumlu grup başkan yardımcısı Al Gillen’e göre “Bu, Microsoft’un tanıdık, güvenilir veri tabanını daha geniş bir müşteri grubuna sunduğu muazzam bir karar. Bu kilit ürününü Linux’a genişletmekle Microsoft, bir platformlar arası çözüm sağlayıcısı olmaya verdiği önemi kanıtlıyor. Bu, müşterilere seçenek sunan, kilitlenme kaygılarını azaltan bir gelişme. Bunun SQL Server’ın genel benimsenme hızını da artıracağını bekliyoruz.”

Red Hat’in ürün ve teknolojiler başkanı Paul Cormier ise, “SQL Server’ın kendini kanıtlamış kurumsal deneyim ve yetenekleri tüm dünyadaki kurumsal Linux müşterilerine değerli bir kazanç sunmakta. Müşterilerimizin bu haberi memnuniyetle karşılayacaklarını, Microsoft’un Linux’a yaptığı yatırımın kapsamını genişletmesinden mutluluk duyacaklarına inanıyoruz. Yalnız Linux’u değil, ara yazılımları, PaaS’ları da kapsayan sağlam karma bulut ortaklığımızı, şimdi Red Hat Enterprise Linux üzerinde SQL Server iş birliğiyle daha da geliştiriyor, kurumsal müşterilere daha fazla veri tabanı seçeneği sağlıyoruz.”

Canonical’ın kurucusu Mark Shuttleworth, “SQL Server ve Linux arasındaki işbirliğinden ve Microsoft’la çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşteriler, Ubuntu üzerinde Azure Veri Gölü hizmetlerinden zaten yararlanıyordu; şimdi de geliştiriciler SQL Server’ın kurumsal yeteneklerini kullanarak modern uygulamalar geliştirebilecekler,” diyor.

SQL Server’ın Linux’a gelmesi, ürün ve yeniliklerimizi daha geniş bir kullanıcı grubunun erişimine açmamızı, onlarla bulundukları yerde buluşmamızı sağlayan yollardan biri. Daha geçen hafta Xamarin’i satın almak için yaptığımız anlaşmayı duyurduk. Yakın dönemde de, Revolution Analytics’i satın almamızın ardından Hadoop ve Teradata destekli teknolojilerimiz olan Microsoft R Server’ı duyurmuştuk.

SQL Server’ın Linux üzerinde özel ön izlemesi bugünden itibaren görülebilir. Toplulukla, müşterilerimizle, iş ortaklarımızla birlikte çalışarak bunu pazara sunmayı heyecanla bekliyoruz. Detaylı bilgi için tıklayın.

Satya Nadella, Joseph Sirosh ve Judson Althoff, Data Driven etkinliğinde sizlerle olacak. Bu haber hakkında daha fazla bilgi almak ve Microsoft’un verilerini kullanarak işlerini nasıl dönüştürdüklerini öğrenmek için lütfen Perşembe günü yapılacak etkinliğimize katılın.

Haberin Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

Haberi Yazan: Gökben Utkun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz