Sony Playstation 4 Satış Rekorlarını Altüst Ettti

Sony Firması’nın Oyun bölümündeki Playstation 4 satış rekorları kırdı, bu satışın 20 milyonun üzerine çıkması oyun sektöründe rekorları altüst etmesine sebep oldu..

Bir konsol düşünün ki oyun sevenlerin beğeni ile takip ettikleri ve aşık oldukları. Şimdi bu konsolun tasarım veya performansı alışa gelmişin dışında ilerliyorsa tutmaması için ne gibi bir sebep olabilir ki ? Sony’den bahsediyoruz evet.

Çok uzak değil geçen Ocak ayında tam 19 milyon Playstation 4 satışını gerçekleştiren Sony ekibi, yaklaşık olarak 1 aylık gibi bir süreçte 1 milyon 340 bin daha satış yaparak 20 milyon rakamına ulaşmış durumda.

Sony tarafından yayınlanan satış raporlarına bakıldığında şimdiye kadar en fazla, en hızlı ve en güçlü büyüme sağlayan konsol Playstation 4 olmuş durumda.

2014 Ekim ayına göz attığımızda 13.5 milyon PS4 satışı yapılmıştı. Sonradan yapılan çalışmaların verimi ve piyasaya yeni çıkan oyunların müthiş derecede ilgi uyandırması bu satışları tabii ki de tetikliyor.

Sony 2011 yılında 150 milyon PS2 satmış, 2013 yılında ise 80 milyon PS3 satışı gerçekleştirmişti. Şuan açıklanan rakamlara baktığımızda tahmini olarak tüm satış rakamlarını alt üst edebilecek türde bir PS4 satışı geliyor diyebiliriz.

PS4 AĞUSTOS AYINDA BARAJI ÇOKTAN GEÇMİŞTİ

Diğer güçlü rakip firmaların oyun konsolları Microsoft Xbox One ve Nintendo Wii konsolları bu satış rakamlarının kenarına bile yaklaşamazken, Wall Street Journal tarafından açıklanan veriler doğrultusunda Wii U Kasım 2012’de ve Aralık 2014 tarihinde sadece 9.2 milyon adet satış gerçekleştirdi. Sony’nin yapmış olduğu satış ile karşılaştırdığımızda komik bir rakam karşımıza çıkıyor.

Peki Sony neden bu kadar başarılı hiç düşündünüz mü ? Diğer konsollar kaliteli değil mi ki herkes Playstation almak için heves atıyor ? Aslında sorunun cevabı çokta uzakta değil.

Sony hem yılların vermiş olduğu güveni boşa çıkartmayarak her yıl yeni bir oyun konsolunu kullanıcılarına duyurmak ile kalmıyor, sürekli geliştirerek takip edilebilir konsollar üretmeyi kendisine amaç edinmiş durumda.

Bu sene PC için bir türlü çıkmayan GTA 5, en fazla şuanda Playstation 4 konsolunda oynanıyor ve herkes zevkini çoktan aldı bile diyebiliriz. Bunun gibi daha yüzlerce örnek verebilmek mümkün ancak Sony CEO’su Kazuo Hirai yapmış olduğu açıklama nokta atışının nasıl olduğunu doğrular nitelikteydi: “Konsollar için en büyük tehdit akıllı telefonlarda giderek yayılan mobil uygulamalardır.

Ancak PS4’ün başarısının arkasında geliştiricilere verilen fırsatlar olmuştur.” diyerek çalışanlarına ne kadar çok güvendiğini böylece vurgulamış oldu.

Sony Firması'nın Oyun bölümündeki Playstation 4 satış rekorları kırdı
Sony Firması’nın Oyun bölümündeki Playstation 4 satış rekorları kırdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz