Telefonların hepsinde belirli bir acil çağrı seçeneği bulunur. En güçlü ekran kilitleri varken bile bir telefondan acil çağrıları aramanız engelsizdir. Bu özellik hayati tehlike gibi durumlarda can kurtarıcı bir işlev üstlenebilir. 112, 155, 110 ve diğer acil çağrı numaraları telefonlarda hızlıca aranabilmeli, ekran kilidine takılmadan ulaşım sağlanmalıdır.

Ancak son günlerde ortaya çıkan bir gerçek bütün bu bahsettiklerimizi boşa düşürecek nitelikte. Zira OnePlus markasının son ürünlerinden birisi olan OnePlus 5 telefonunda en önemli iki acil durum numarasını aramak imkansız hale geliyor. Zira 112 veya 911 numaraları tuşlandığında telefon birden kendisini yeniden başlatmaya başlıyor.

Facebook üzerinden Nick Morrelli isimli kullanıcı tarafından video aracılığıyla ortaya çıkarılan bu gerçek telefon üreticisinin başına dert açacak gibi görünüyor. Arama tuşuna bastıktan birkaç saniye sonra başlayan sorun pek çok kişinin acil durumlarda hızlı hareket edememesine neden olabilir. Bu videonun ardından ortaya çıkan başka videolarda her kullanıcının aynı sorunu yaşamadığı ortaya çıktı. Bu yüzden sorunun izole bir sorun olduğu düşünülüyor. Ancak ne firma tarafından yapılan bir açıklamada ne de kullanıcıların açıklamalarında sorunun ayrıntıları ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Aşağıdaki videodan sorunun nasıl gerçekleştiğini izleyebilirsiniz.

Looks like I should fix this soon

Posted by Nick Morrelli on Monday, July 17, 2017

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz