Lexus, kullanıcılarını çok kızdırdı!

Lexus geçtiğimiz günlerde, sol şeritte yavaş ilerleyen otomobille geçici olarak bağlantı kurup, aracını güvenli olarak sağ şeride almasını sağlayacak bir teknolojiyi geliştirdiği söylemişti.

Lexus’un çektiği klipte, kokpitte yer alan bir ”LaneValet” butonu yer almakta ve sürücünün bu butonu kullanması, bu özelliğin devreye girmesine yetiyordu. Butona basılmasının ardında ise, araçta bulunan radar ve kamera yolu kontrol ediyor ve sol şeritte bulunan yavaş sürücü ile kısa süreli bir bağlantı kuruyor. Kurulan bu bağlantıdan sonra LaneValet teknolojisi, aracın önünü hızlı ve güvenli bir şekilde açıyor. Aracını yavaş süren diğer sürücü ise, sağ sinyal verip, ardından sağ şerit kullanıma uygun olduğunda aracı diğer şeride güvenli şekilde geçiriyor. Bu sayede de, Lexus aracının önü açılmış oluyor ve daha önce bulunan hızın dönerek yoluna devam ediyor.

Lexus, global çapta sunduğu bu klipte, LaneValet teknolojisinin, 1 Nisan‘dan sonra bütün Lexus modellerinde, opsiyon olarak güncellenmeye başlandığını açıklıyor. Lexus’un yapmış olduğu bu 1 Nisan şakası klibine, Lexus Türkiye Youtube kanalından ulaşılabilinmekte..

İşte yayınlanan o video!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz