Superfish adware programına karşı tepkinin ardından tüketici pazarı için oluşturulan Lenovo PC sistemleri önceden yüklenmiş olarak sunulacak ve üçüncü tarafların kötü niyetli saldırılara karşı savunmasız sistemler kaldırılacak.

Lenovo, bugün yeni kolay enfekte sistemlerin sahiplerinden adware kaldırmaya yardımcı olacak ve sistem güvenliğini getirecek otomatik Superfish kaldırma aracı yayımladı.

Superfish adware programı keşfi bilgisayarın web şifreleme bypass ve şifre sertifika otoritesi kilidini açan araştırmacılar tarafından hafta sonu keşfedildi. Lenovo açıklar:

-Lenovo, kullanıcıların Superfish hakkında endişeleri gidermek için elimizden her gelen eylemi araştırmaktadır. Yani bugün iki ek eylemler alacaksınız.

Online mevcut kaldırma talimatları ek 1, kullanıcıların yazılım ve sertifikasını kaldırmasına yardımcı olmak için otomatik bir araç yayımlandı.

Diğeri ise Superfish yazılım ve sertifika karantinaya ya da endüstri lideri araçları ve teknolojileri kullanarak kaldırılması için McAfee ve Microsoft ile çalışıyor. Bu eylemler zaten başladı ve otomatik olarak şu anda sorunun farkında olmayan kullanıcılar için güvenlik açığını düzeltmeye çalışıyor.

-Superfish ön yükleme ile deneyim hakkında kullanıcı şikayetleri dayanarak Ocak ayında kapatıldı. Ancak sunucu bağlantıları vardı. Düne kadar bu potansiyel güvenlik açığı hakkında bilgi sahibi değildik ve şimdi biz bunu tespit için odaklandık.-

 

Lenovo Superfish Sorunlarını Kurtarmaya Başladı
Lenovo Superfish Sorunlarını Kurtarmaya Başladı

Lenovo müşterilerini koruyacak ve gerekli düzeltmeleri hemen yapacak. Virüslerin silinebilmesini çoktan sağladı ve devamı gelecek. Yeni Superfish adware hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntılar için Lenovo web sitesini inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Lenovo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz