Bye Bye Bloatware – Lenovo Güvenli PC'leR Vaat Ediyor!

Lenovo, daha sonra bu yıl bilgisayarlarda ön yükleme gereksiz yazılımlarını durduruyor. Yayınlanan bir açıklamada, şirket ilk PC’lerini Windows 10 yazılımı ile kuracak ve bloatware ve adware ücretsiz olacak.

Duyuruda sadece bloatware olduğu ortaya çıktı ama aynı zamanda bilgisayarların güvenliğini tehlikeye sokan Lenovo bilgisayarlar ön yükleme yazılımına dair olarak iyi bir zamana denk geliyor.

Lenovo dizüstü Superfish yazılımı yeterince can sıkıcı reklamları görüntülemek için tasarlanmış, ancak kullanıcılar tarafından ziyaret edilen web sayfalarına JavaScript takılı ve aynı zamanda kullanan sitelerde güvenlik sorun çıkardı. Eylül 2014 yılında başlayan HTTPS, daha kolay kamu WiFi ile bir kahve dükkanı veya başka yerde webde sörf yaparken kötü niyetli bilgisayar korsanları size bulaşmasını önleyemedi.

Kamu haykırışı geçen hafta başladıktan sonra, Lenovo, Superfish kaldırmak için araçlar tanıttı. Kendi güvenlik yazılımı ile otomatik olarak etkilenen bilgisayarlardan Superfish’i kaldırdı ve McAfee ve Microsoft ile çalıştı  Gelecekte yazılım ön yüklemenin doğru yaklaşımını yeniden göz geçireceğine söz verdi.

 

Bye Bye Bloatware – Lenovo Güvenli PC'leR Vaat Ediyor!
Bye Bye Bloatware – Lenovo Güvenli PC’leR Vaat Ediyor!

Lenovo etkilenen PC’lerdeki herkese McAfee LiveSafe ücretsiz 6 aylık abonelikler sunacağını söyledi. Ama daha da önemlisi, şirket bundan sonra Windows 10 ile bilgisayarları nakliyeye vereceğini açıkladı. Donanım işi yapmak için gerekli olanları, sadece işletim sistemini, ilgili diğer yazılımları, güvenlik yazılımı ve 3D kameralar veya özel araçların hepsini değiştirdiğini söyledi.

Kaynak: Liliputing

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz