Hepimiz küçükken ilk oyunlarımızı Atari ile oynamışızdır. Bir bakıma bugün pazarın hakimi olan Xbox, PlayStation modellerinin öncülüdür aslında Atari. Atari firması eskiyi özleyenlerin karşısına yeni oyunları da oynayabileceğimiz Ataribox isimli oyun konsolu ile çıkıyor.

Tasarımı ile eski ile yeniyi harmanlanmaya çalışıldığı açık olan oyun konsolunda SD kart desteği, 4 adet USB portu ve HDMI portu bulunuyor. Firmanın yaptığı bilgilendirmede konsolun günümüz oyunları ile beraber eski oyunları da çalıştırabileceği söylenmiştir. Klasikleşmiş eski oyunlar bir miktar tahmin edilse de günümüzde piyasaya sürülen hangi oyunların konsol tarafından çalıştırılabileceği büyük bir merak konusudur.

Atari tarafından duyurulan Ataribox…

Şimdilik konsol hakkında bilmediğimiz çok fazla şey bulunuyor. Bunlardan en önemlisi donanım özellikleri elbette. Atari, henüz konsolun sahip olacağı donanım özellikleri hakkında bilgilendirme yapmadı. Onun dışında teknoloji tutkunlarının büyük bir merakla beklediği çıkış tarihi, piyasa fiyatı ve konsolda oynanabilecek oyunlar hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Şirketin bu bilgileri adım adım açıklayarak heyecanı artırmak istediği anlaşılıyor. Şimdilik aşağıda yer alan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Ataribox ile ilgili gelişmeleri güncel olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz