iOS dünyasının en gözde uygulamalarından yalnızca biri olan Workflow, şirket tarafından satın alındığı duyuruldu.

Apple, Workflow adlı iPhone ve iPad için bir otomasyon uygulaması satın aldı. Bu bazı insanlara sıkıcı gelebilir, ancak uygulama, kullanıcıların benzersiz şekilde çeşitli uygulamaları bir araya getirip iPhone veya iPad’deki belirli işlemleri otomatik hale getirmesini sağlayan, iOS için geliştirilmiş olağanüstü bağımsız bir araçtır. Worflow, Ari Weinstein, Conrad Kramer ve Nic Frey tarafından üretilip geliştirildi. Worflow iPhone ve iPad kullanıcılarına, masasüstü deneyimine yakın bir işlem görmenizi vaadediyor.

Apple’ın Worflow’u satın almasının doğrudan bir sonucu olarak, uygulama App Store’dan ücretsiz olarak indirilebileceksiniz. IOS 11’in neye önereceğini ve otomasyonun ileride iOS’un gizli özelliklerinden biri olup olmayacağını söylemek için henüz erken. Ancak Apple’ın, iOS uygulamalarıyla Workflow’un yapabileceği şey konusunda bir miktar değer gördüğü açıktır. Apple’ın iOS üzerindeki sıkı denetimi, uygulamaların Apple tarafından izin verilen şekilde yalnızca belirli tavırlarda etkileşime girmesi anlamına gelir ve bu yüzden Workflow’un yetenekleri çok etkileyicidir. Geliştiriciler, Apple tarafından uygulamaların birbirine bağlanması ve bazı görevlerin otomatikleştirilmesi için dayatılan kurallar çerçevesinde çalışmanın bir yolunu buldular. Artık Apple’ın Workflow’una sahip olduğu için, uygulamanın geliştiricileri, üçüncü parti programcılar tarafından kullanılamayan API’lardan ve kaynaklardan yararlanabilecek.

Workflow edinimi, yalnızca iOS’nun geleceği için heyecan verici değil aynı zamanda macOS için de heyecan vericidir. Apple’ın otomasyon uzmanı Sal Saghoian geçtiğimiz günlerde Apple’dan ayrıldı ve birçoğu Apple’ın otomasyon özelliklerinden vazgeçecek mi diye merak etti. Workflow geliştiricilerinin Apple için çalışmaya devam edeceğini göz önüne alırsak, Workflow benzer özellikler ileride MACOS’ta görünecek gibi durmuyor.

Belli uygulamaların işlevlerine dokunup bazı eylemleri birbirine bağlayarak, Apple’ın Al ve Siri güçlerini geliştirmek için Workflow’un yazılımı daha da kullanılabilir.

Apple’ın Workflow için ne kadar para ödediği, TechCrunch raporlarına göre ne kadar olduğu belli değil, ancak uygulama arkasındaki ekip için “sağlam” bir maaş olacağını söylemek zor değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz