APPLE BİR SONRAKİ AKILLI TELEFONUNDA TRUE TONE TEKNOLOJİSİ KULLANABİLİR!

Barclays, geçici olarak OLED ekran diye adlandırılan iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8‘in “True Color” ekranının amacı için bir “tam spektral algılama” ortam ışığı algılayıcısı içerdiğini söyledi. Sensörlerin Avusturyalı yarı iletken üreticisi AMS tarafından tedarik edilmesi bekleniyor.

MacRumors tarafından elde edilen araştırma notundan bir alıntı:

” IPhone 8’in yanı sıra beklenen iPhone 7S modelleri için, cihazın True Tone ekran işlevselliği için iPad Pro’da zaten görüldüğü gibi, tam spektral algılama ortam ışığı algılayıcısının dahil edilmesiyle, ams’de içerik artışı olacağı düşünülmekte. Bunun, 0.60  ile 1,00 dolar arasında olacağını tahmin ediyoruz.”

True Tone bir ekrana sahip olan Apple‘ın tek mevcut cihazı, ekranın rengini ve yoğunluğunu çevredeki ortamdaki ışığın renk sıcaklığına uyacak şekilde otomatik olarak ayarlamak için gelişmiş dört kanallı ortam ışık sensörleri kullanan 9.7-inç iPad Pro‘ydu.

Örneğin, akkor ampullerle aydınlık ve loş ışıklı bir odada duruyorsanız, ekran daha sıcak ve daha yeşili görünecek. Eğer, bulutlu bir günde dışarıda iseniz, ekran daha serin ve daha mavi görünecek.

Real Tone Displays, aydınlatma koşullarına bağlı olarak ekranın görünümünü değiştirebilir. Yani sarı ampullü bir odadayken veya güneş ışığı altında dışarıdayken, ekranınız farklı görünecek – gözleriniz daha rahat görecek.

True Tone, bazı yönlerden Night Shift‘e benziyor, ancak Night Shift yalnızca akşam saatlerinde aldığınız mavi ışık miktarını sınırlamak için tasarlanmıştır, 24 saatlik bir çözüm olarak değil.

Barclays, True Tone‘un iPhone 7S, iPhone 7S Plus ve iPhone 8 olarak atıfta bulunduğu Apple iPhone’ların her üçünde de mevcut olacağını söylüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz