”AirPod’larımı Bul”

Apple’ın yeni AirPods Bluetooth kulaklık başlıkları ile ilgili en büyük sorunlarından biri, küçük olduklarından kolaylıkla kaybedilebilecek olması. Neyse ki, iOS 10.3 güncellemesi ile  “Find My iPhone” uygulamasını kullanarak AirPod’larınızı bulabiliyorsunuz.

“Find my iPhone” uygulamasını kullanarak, AirPods’tan ses bulmasını sağlayarak daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz. Veya bir tanesi kaybolduğunda, AirPod’ların her birinde ses çalma özelliğini kapatabilirsiniz. Ve “Find My iPhone” uygulaması, iOS cihazınıza bağlı olduğu sürece nerede bulunduğunu harita üzerinde gösterecektir.

Wifi, Cloud cihazlarını Verizon ile arıyor

Geçen ay, bir beta sürümünde, iOS 10.3‘in Verizon için iPhone’unuzu kullanmaya gerek kalmadan iCloud aracılığıyla Wi-Fi Calling’i desteklediği ortaya çıktı.

Verizon Wi-Fi Calling yapma olanağı sunmuş ancak iOS 10.3 bu özelliği geliştirdi. Nasıl mı yani? Geçmişte, arama yapmak için yine aynı ağ kullanarak Verizon iPhone’unuz aracılığıyla Wi-Fi Aramaları yönlendirmeniz gerekiyordu. Ancak artık iPhone’unuz bir Wi-Fi’ye bağlı olmasa bile telefonunuzdan çağrı yönlendirmek zorunda kalmadan, iMacs, Mac mini, MacBook’lar, iPad’ler, iPod touch’lar ve Apple Watches gibi iCloud’a bağlı cihazlardan Wi-Fi aramaları yapabilir ve alabilirsiniz.

Ayarlar uygulamasına> Telefon> Kablosuz Arama‘ya gidip Kablosuz Arama’yu açabilirsiniz. Ve Ayarlar uygulamasına giderek> Telefon> Diğer Cihazlardaki Çağrılar> Açık / Kapalı seçeneklerine giderek hangi cihazların aramaya izin vereceğini kontrol edebilirsiniz. Bu özelliğin AT & T, Sprint, T-Mobile, MetroPCS ve Simple Mobile’da da mevcut olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu özellik, iPhone pilindeki pil seviyesinin düşük olması durumunda kullanışlıdır. Veya çağrılarınızı yapmak için iPhone’unuzu farklı bir odadan almak istemiyorsanız.

Bu özelliği destekleyen cihazlar şunları içerir:

  • iOS 9 veya sonraki sürümlerde iPad ve iPod touch
  • Apple Watch, OS 2 ve sonrası
  • En azından OS X El Capitan’da çalışan Mac (2012 ve sonrası)

Not: Mac Pro bu özelliği desteklemez.

Yeni Uygulama Geliştirici Avantajları

Geliştiriciler, iOS 10.3‘teki yeni özelliklerden yararlanabilecekler. Yeni geliştirici özellikleri, müşteri yorumlarını yanıtlama ve uygulama simgelerini sorunsuz bir şekilde güncelleme özelliğini içeriyor.

Artık geliştiriciler, bir güncelleme göndermek zorunda kalmadan istediğiniz zaman uygulama simgelerini güncelleyebilecek. Geliştiriciler, uygulamalara güncelleme eklemek istediğinde oldukça kullanışlı olacağı aşikar.

En büyük Apple App Store kısıtlamalarından birisi, geliştiricilerin müşteri yorumlarını yanıtlayamamasıdır. Geliştiriciler, incelemelere iOS 10.3 güncellemesinin bir parçası olarak yanıt verebilir. Yorumlarıyla ilgili geliştirici yanıtları, masaüstlerinde iOS App Store ve iTunes’da genel olarak görüntülenecek. . IOS kullanıcıları, “Faydalı” veya “Faydalı Olmayan” bölümlerine dokunarak da App Store incelemelerine geri bildirim sağlayabilecek.

32-Bit Uygulamalar İçin Destek Kesildi

Apple, iOS 10.3’te 32-bit uygulamalar için desteği kesti. Bir uygulama 32-bit’de tasarlanmışsa, “Bu uygulama gelecekteki iOS sürümleriyle çalışmaz” diyen bir iletişim kutusu görünecek. Bu uygulamanın geliştiricisinin uyumluluğunu düzeltilmesi için güncellenmesi gerekiyor. “Apple, bu değişiklikleri Şubat 2015’ten bu yana geliştiricilere söylüyor.

Yeni Podcast

IOS cihazınızın kilit ekranına bakarken sağa doğru hızlıca kaydırdığınızda, uygulama widget’lerini göreceksiniz – bu da bağlamsal verileri çekiyor ve kullanıcıların bilgilerini basitleştiriyor. IOS 10.3’te, Müzik uygulaması widget’larına benzeyen yeni bir Apple Podcast uygulaması mevcut.

Yeni Uygulama Animasyonu

Apple, uygulamaları açıp kapattığınızda ortaya çıkan uygulama animasyonlarını değiştirdi. Uygulamaları açtığınızda uygulamalar yuvarlak kenarlı görünmekte. Bu, yalnızca diğerleri kadar hızlı açılmayan uygulamalar için fark edilecek.

Yeni Apple ID Ayarları Menüsü

Ayarlar uygulamasında yeni bir “Apple ID” menüsü eklendi. Bu menü, Apple ID bilgilerinizi ve oturum açtığınız tüm cihazları gösterir. Aynı zamanda iCloud, iTunes, App Store ve Aile Paylaşımınıza hangi cihazların bağlı olduğunu gösterir. Bu eskiden iCloud ayarları altındaydı.

ICloud Depolama Alanı

Apple ID Ayarları menüsünde, bulut depolama alanı kullanımınızın dökümünü gösteren yeni bir iCloud bölümü bulunuyor. Bu özellik aynı zamanda hangi uygulamaların iCloud’u kullandığını göstermekte. Ayrıca Anahtarlık, iCloud Yedekleme ve My iPhone’umun ayarlarını gösteriyor.

SiriKit Güncellemesi

Apple, SiriKit’i güncelledi; böylece geliştiriciler, Siri’nin faturalarını ödemek, ödeme durumlarını kontrol etmek ve Uber ile gelecekteki sürüşleri planlamak için uygulamalar oluşturabiliyor.

Haritalar Uygulaması 3D Dokunmatik Hızlı İşlem

Apple iOS 10.3, 3D Touch’ın yeni bir Hızlı İşlem için kullanılabilmesi için Haritalar uygulaması için bir güncelleme içermekte. Haritalar uygulamasındaki hava durumu simgesine bastığınızda, bulunduğunuz yerin hava durumunu görebilirsiniz.

Siri şimdi Kriket Puanlarını Bilecek

Siri’yi iOS 10.3’te kullandığınızda, Siri’nin kriket puanlarına ve istatistiklere yanıt verebileceğini fark edebilirsiniz. Bu özellik, Apple’ın en hızlı büyüyen pazar olan Hindistan’da oldukça tutulacak. Mashable’a göre Siri, Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) turnuvalarından ve Hint Premier Ligi’nden (IPL) kriket puanlarını ve istatistiklerini alabilecek. Siri, canlı skor, takım sıraları, oyuncu istatistiği ve tur tarihleri ​​hakkındaki soruları anlayabiliyor.

Apple Dosya Sistemi (APFS)

Kapağın altında, iOS 10.3 güncellemesi ile, telefonunuzdaki dosyaları, Flash ve SSD depolama, daha güçlü şifreleme ve dosya kopyalama için optimize edilmiş Apple File System (APFS) adlı bir biçime yeniden canlandıracak.

Bu yeni format, Apple’ın bilgisayar işletim sistemleri için 1998 yılından beri kullandığı bir dosya sistemi olan HFS + ‘i değiştiriyor olacak.

Henüz bir Tiyatro Modu yok

Ne yazık ki, iOS 10.3’de söylenti bulunan Tiyatro Modu özelliği bulunmamaktadır. Bu özellik, videoları izlerken kullanıcı arayüzüne karanlık bir temayı aktive ediyordu.

Küçük Güncellemelerden Bazıları

IOS 10.3’te de bir miktar küçük özellikler eklenmiştir. Ayarlar uygulaması yeni kullanıcı güvenlik seçeneklerine sahip. Apple CarPlay, kullanıcıların en son kullanılan üç uygulamaya hızlı bir şekilde erişmelerini ve elektrikli araç şarj istasyonu yerlerini bulmalarını sağlıyor. Ve Apple, programlanabilir ışık anahtarları için destek sağlamak için HomeKit’te bir özellik de ekledi.

Aygıtınızı iTunes’a bağlayarak veya Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme’ye giderek iOS 10.3’ü yükleyebilirsiniz. IOS 10.3 güncellemesi aşağıdaki cihazlar için kullanılabilir: iPhone 5 ve sonraki sürümleri, iPad 4. nesil ve sonrası ve iPod touch 6. nesil ve daha sonraki sürümleri. Yazılım güncellemesi yaklaşık 650MB boyutundayken, yüklemek için cihazınızda bir miktar boş alan temizlemeniz gerekebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz