APPLE KENDİ GRAFİK YONGASINI MI ÜRETECEK?

Apple, ürünlerine güç veren teknoloji hakkında dudağı bir hayli sıkı, uzun süredir ortak olan Imagination Technologies, Apple’ın fikri mülkiyetini 15-24 ay içinde GPU yongaları için kullanmayı bırakacağını açıkladı. Görünüşe göre kendi üretim alternatifini kullanmak istiyor.

Imagination, yaptığı açıklamada, “Apple, ürünlerini kontrol etmek için bağımsız, bir grafik tasarım üzerinde çalıştığını ve gelecekte Imagination’in teknolojisine olan güveni azaltacağını iddia etti” dedi.

Özel bir GPU ihtimali, iPhone meraklılarını potansiyel performans artışı için heyecanlandıracak olsa da, İngiliz teknoloji şirketi için büyük bir darbe. Apple‘ın birçok ortağı gibi, gelirinin büyük bir kısmı için iPhone üreticisine olan güven artıyordu. Gerçekten de Reuters, bu açıklamanın ardından hisse fiyatının yüzde 69 oranında düştüğünü bildirdi.

Neredeyse bir yıl önce, nadir bulunan bir açıklamada, Apple, Imagination satın almanın söylentilerinin doğrulamıştı.

Ancak firma şu anda yüzde sekizlik bir paya sahip. Anlaşma sağlanamadı ve altı ay sonra, MacRumors, Apple‘ın bir avuç dolusu mühendis tuttuğunu ve bunun da muhtemelen bu grafik projesini rafa kaldırdığını söyledi.

”APPLE’IN KENDİ GPU’SUNU ÜRETMESİ ZOR”

Apple tedarikçilerinin bu şekilde samimi ayrıntılarla halka açılması nadir ve hayal gücü potansiyel bir patent savaşı için çılgınlık yaşıyor gibi görünüyor. Firma, yaptığı açıklamada, Apple‘ın IP’sini ihlal etmeden kendi GPU’sunu geliştirmesinin “son derece zor olacağına” inandığını söyledi.

Apple‘ın bildirimi, Imagination’ın mevcut lisans ve lisans sözleşmesi için Apple’ın potansiyel alternatif ticari düzenlemeleriyle görüşmesine yol açtı” diyerek firmanın ileride bir anlaşmaya varabileceğini ima ettiğini ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz