Önümüzdeki hafta New York Otomobil Fuarı’nda, Jeep şüphesiz SUVI’lerin en çılgınlarından biri olan Jeep Grand Cherokee Trackhawk‘ın tanıtımını yapacak. Bunu Jeep Dünyasının Hellcat’i olarak düşünebilirsiniz.  Çoğu Jeep Grand Cherokee SUV‘ları asla off-road’a çıkmazlar. Pek azı yarış pistine gitmektedir. Ama artık yapılabilinecek! Yeni 707 beygir gücündeki Jeep Grand Cherokee Trackhawk, bu hafta New York Otomobil Fuarında tanıtılacak.

Bu 707 beygir gücündeki canavarla, yalnızca 3.5 saniyede 0-96/s hız ve 300km/s son sürat ile yüzünüzü uçuracağından emin olabilirsiniz.

Trackhawk, kayalar üzerinde veya derin kumda kullanımı rahat olmayabilir. – Jeep, bu makine için kesinlikle bir off-road yeteneği olduğunu iddia ediyor – Ancak dediğimiz gibi, 707 beygir gücüyle yaklaşık 3.5 saniyede saatte 0-96 km gücüne sahip.

Grand Cherokee ilk olarak 1990’lı yıllarda piyasaya sürüldü ve trafikte cezalandırılamayan – örneğin Jeep Wrangler’ın aksine – ciddi off-road kabiliyeti olan bir araç olarak biliniyor.

CA’daki Jeep markası başkanı Mike Manley, “Jeep Grand Cherokee şu anda en güçlü ve en hızlı SUV, yeni 707 beygir gücü Trackhawk‘ımız ile birlikte” dedi.

Dodge ve Cip’in ana şirketi Fiat Chrysler Automobiles’e göre, “en güçlü otomobili” olan Dodge Challenger Hellcat kas otomobilinde kullanılan 6.2 litrelik V8 motoruyla aynı seviyede.  Ancak, 475 beygir gücü motoruyla Jeep Grand Cherokee SRT, Trackhawk’a kıyasla neredeyse sıradan bir aile aracı gibi görünüyor.

“En güçlü ve en hızlı SUV” olan Trackhawk hakkındaki Manley’nin iddiası, Tesla’nın üç saniyenin altında sıfırdan 96’a gidebileceğini söyleyen 762 beygir gücü Tesla Model X P100D’yi hariç tutuyor.
FCA sözcüsü, Model X’in saymadığını söyledi çünkü kabul edilen endüstri kategorilerine göre o bir “Crossover”araç , bir “spor amaçlı taşıt” değil. Aradaki fark, “CUV’ler”, ne kadar donanımlı olursa olsun, off-road yeteneği iddiasını da sunamaması.

5 FARKLI MOD’A SAHİP

 Trackhawk‘ın all-wheel-drive sistemini kontrol eden yazılım, off-road çekiş yerine performans için özel olarak ayarlanmıştır. Sürücü, farklı durumlara uyum sağlamak ve sistemin performansını değiştirmek için – Auto, Sport, Track, Kar ve Çekme – olmak üzere beş moddan birini seçebilecek.

Trackhawk, 550 beygir gücü olan Land Rover Ranger Rover Sport SVR, 570 beygir gücü Porsche Cayenne Turbo S ve 577 beygir gücü Mercedes-AMG GLS gibi yüksek performanslı SUV’ların büyüyen listesine katılıyor.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk yıl sonuna kadar satışa çıkacak ancak fiyatlandırma henüz bir bilgi yer almıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz