14 şubat sevgililer günü için en güzel sözler

2015 Sevgililer Günü Güzel Sözleri sizin için derledik, 14 şubat sevgililer günü için Türkiye’de sosyal medya veya televizyonlarda kutlamalar şimdiden başladı bile..

Sevgililer günü, tüm dünyada geniş bir ilgi uyandıran özel günler arasında yer almaktadır. Hatta yılbaşı kutlamalarından sonra tüm dünyanın ortak olarak kutladığı tek özel gündür dersek abartmış olmayız.

Öncelikle Hıristiyan dünyasında kutlanmaya başlayan sevgililer günü ( Aziz Valentine Bayramı) zamanla Valentine isminin sevgi ve hoşgörü anlamına gelmesi dolayısıyla sevgililer gününe dönüşmüştür. Hal böyle olunca da Hıristiyan olmayan milletler de bu günü kutlamaya başlamışlardır.

Bunda günümüzde baskın kültür haline gelmiş olan batı kültürünün tüm dünyayı etkiliyor olması da rol almıştır.

Tüm tarihi ve sosyolojik altyapısını bir kenara bırakacak olursak sevdiğimiz kişi ile özel bir gün geçirmemiz, karşılıklı hediyeler alıp vermemiz, elbette ki güzel bir davranış şeklidir.

Çoğu insan sevdiğine sevgisini her zaman göstermek gerektiğini düşünmektedir. Bu, elbette doğrudur. Ancak rutin sevgililer günü gibi bizleri hayatın rutin akışının dışına çıkaracak günlerin olması da iyi olmaktadır.

Sevgililer günü, elbette ki sadece güzel vakit geçirmek, hediyeler alıp vermek ve baş başa bir şeyler yapmak değildir. Bu günde eşimize, nişanlımıza veya sevgilimize güzel sözler söylemek de oldukça önemlidir.

Çünkü sözler, düşüncelerin aktarım yoludur. ‘Ben seni içimden seviyorum’ klasik sözü, karşımızdaki kişinin gönlünü hoş etmeye yeterli gelmeyecektir. Dilerseniz şimdi sevgililer gününde partnerimize söyleyebileceğimiz birkaç güzel sözü burada paylaşalım.

Birkaç 14 şubat sevgililer günü sözleri

– Senin yumruğun büyüklüğündeki küçücük kalbin, benim engin dünyamdır.

– Şiir kokuyor o büyülü bakışların. Bakmamak ihanet olur o güzel gözlerine.

– Seni her özlediğimde kalbime bir yıldız koyuyorum. Seni ne kadar özlediğimi soracak olursan, kalbimde bir kâinat taşıyorum.

– Dünyanın oksijensiz kalması gibi bir şey sensiz kalmak.

– Beyaz bulutların güneşle kucaklaştığı umutlarımda saklıyorum seni. Yağmurlar başlamadan haydi tut elimi!

– Özgürlüğe koşmak gibi seni sevmek.

– Doğan her gününün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiçbir şeye değmezdi yaşamak.

– Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına, öpsem doyasıya, koklasam seni, en büyük hediye odur bana.

– Seni tanıdım ve tüm dualarım kabul oldu.

– Biraz sevmek diye bir şey yok. Ya öleceksin aşkından ya da vazgeçeceksin.

– Sert rüzgârlar karanlık geceleri severmiş; aynı benim seni sevdiğim gibi.

– Eğer geceler seni düşündüğüm kadar uzun olsaydı, asla sabah olmazdı.

– Cama vuran her damlada bir tek sen varsın. Ne istiyorum biliyor musun? Her gün yağmur yağsın!

– Sevmek bir bakıma zamanını vermektir; zaman aralarını doldurmak değil. Sabahları birlikte uyanmaktır ve yelin sessizliğini, gecenin gizemini, bakışa bakışa duyumsamaktır. Sonra birbirinin damarlarında bir kavurgan kan gibi dolanmaktır. Seni seviyorum…

– Dün yine yıldızlarda seni aradım. Ama hiçbiri senin olacak kadar parlak değildi. Senin güzelliğini hiçbirinde bulamadım. Ay ışığında seni aradım göremedim. Oysa her baktığım yerde sen vardın. Gözlerimi kapattım, seni düşündüm, seninle oldum. Seni bütün kalbimle seviyorum.

14 şubat sevgililer günü için en güzel sözler
14 şubat sevgililer günü için en güzel sözleri

Sevgililer gününüz kutlu olsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz