Teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 6 içinde yeni bir özellik ortaya atıldı. 9 Eylül’de tanıtılması beklenen iPhone’da mobil ödeme imkanı sunan sistem için NFC çipinin koyulacağı ifade edildi. Merakla beklenen bu gelişme finans tarihi için büyük bir haber olabilir.

Her ürünüyle dikkat çekmeyi başaran Apple tanıtacağı yeni ürünü iPhone 6 için yeni bir uygulamaya gidiyor. Uzun yıllardır kullanıcılarının neden mobil ödeme imkanı sunan NFC çiplerini iPhone’a entegre edilmediği sorusunu duyan Apple artık harekete geçmiş gibi.

Artan Pazar rekabetinden sonra yeni ürününe NXP ile beraber çalışarak NFC çipi koyacağını ifade eden sözler söyleyen Apple yetkilileri, daha önce böyle bir uygulamayı başlatmayarak mobil ödeme pazarının ilerlemesini engellenmekle suçlanmıştı.

MOBİL ÖDEME DÖNEMİ GELİYOR MU?

Bloomberg’in haberine göre Visa, Mastercard ve American Express firmaları, Apple ile masaya oturarak mobil ödeme sistemi için yeni bir uygulama hazırlamaya başladıkları ifade edildi. Kesin bir bilgi olmamakla birlikte Apple yeni ürünü olan iPhone 6’ya NFC çipi entegre ederek bu sistemi yeni getireceği Touch ID sistemiyle ortak çalıştıracağı belirtildi.

İKİ ENGEL VAR GÖZÜKÜYOR

Mobil ödeme sektörüne giriş yapmak isteyen Apple için önünde iki engel yer alıyor. Bunlardan bir tanesi tüm market ve perakende kuruluşların NFC destekli ödeme cihazlarına sahip olmaması diğer bir engel ise Apple’ın tüm bankalar ve finans kuruluşları ile anlaşması gerektiği söyleniyor. Eğer Apple bu engelleri ortadan kaldırırsa finans tarihinin en büyük projesi olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz