Dünyanın en iyi teknoloji şirketleri arasında bulunan ve her yeni lansmanı büyük bir olay olarak dünya çapında etki yaratan Apple firması son günlerde yeni telefonu İphone 6 ve İphone 6 Plus modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Apple firmasının uyguladığı geleneksel işlemler neticesinde her yeni İphone modeli ile birlikte Apple firmasının ürettiği ürünlerde kullandığı İOS işletim sistemine yeni bir sürüm getirilmektedir. Bu lansman sonrasında da İOS 8 resmi olarak kullanıcılara sunuldu. Bu durumda da tabi ki yüklemeyi yapıp daha sonra güncellemeden memnun kalmayan kişiler oluştu.

İOS 8 güncellemesi neticesinde herhangi bir Apple marka cihazınıza yaptığınız güncellemeyi iptal etmek ve eskisi gibi İOS 7 ile kullanıma devam etmek istiyorsanız da çok vakit kaybetmeden sizlerle paylaşacağımız bilgileri uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Apple firması şuanda iOS 7.1.2 işletim sistemi için dijital imzalama işlemini hala devam ettiriyor. Apple daha önce yaptığı işletim sistemi güncellemelerine baktığımızda da bu işlemin 1-2 hafta kadar daha sürebileceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden hızlı davranmanızı ve eğer İOS 8 işletim sisteminin gerek hızından gerek bazı özelliklerinden hoşnut kalmadıysanız daha fazla vakit kaybetmeden iOS 7.1.2 işletim sistemine dönüş yapmanız olacaktır. Bu adresten cihazınızın işletim sisteminizi döndürmenize olanak sağlayıp sağlamadığı görebilirsiniz. İnternet üzerinden İOS 7.12 firmware dosyasını indirerek geri yükleme işlemine başlangıç yapabilirsiniz. Firmware dosyasının uzatışının “ipsw” olduğundan emin olduktan sonra işlemlere devam edebilirsiniz.

Firmware dosyasını indirdikten sonra bu dosyayı açın ve daha sonra “Find My iPhone” işlemini yaparak devam edin (Ayarlar > iCloud). Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınıza telefonunuzu bağlamanız gerekecektir. Bağlantı işleminden sonra  iTunes programını açın. Summary sekmesine tıkladığınızda Windows kullanıcı iseniz Shift, Mac kullanıcısı iseniz de Option tuşuna uzun basarak Restore düğmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra da çıkan pencere üzerinden iOS 7.1.2 IPSW dosyasını seçmeniz yeterli olacaktır. Artık telefonunuz yasal ve tamamen garanti tacmeds kapsamında olarak İOS 7 işletim sistemine geri dönüş yapacaktır. Tabi ki verileri geri getirebilmeniz içinde İOS 7 kullanırken yaptığınız bir yedeğe ihtiyacınız olması gerekmektedir.

Paylaş
Önceki İçerikNfl Street Signs For Football Lovers
Sonraki İçerikChrome İçin iOS 8 Heyecanı
Baris Doganbay
8/8/1976 yılında Gazimağusada doğdum orta ve liseyide burda okudum 9 eylül üniversitesinden sonra kıbrısa geri döndüm yine Gazimağusada yaşamaktayım limanlar dairesinde gümrükte çalışıyorum 2 çocuk babasıyım yabancı dil olarak ingilizce bilmekteyim editörlük benim ayrı hobim